Tuulikki, Kotka


11.01.2019

Tuitui! Tuulikki tässä, kotia etsimässä!

Minä olen Jaalan tyttöjä alun perin, Kouvolan seudun esy auttoi minut kahden pentuni kanssa turvaan syyskuun alussa. Pentuni olivat jo niin isoja, että pääsivät heti oman kodin etsintään muualle. Minä jäin vielä eläintalolle ja olin siellä hirmuisen yksin, peloissani ja stressaantunut, en oikein voinut nukkua enkä syödäkään. Joku operaatio minulle tehtiin ja siitä toivuttuani pääsin Kotkaan ensikotiin rauhoittumaan. Lääkäri arveli minun olevan n. 3-vuotias. Kauniiksihan minua on kehuttu. Pitkäkarvainen turkkini on erikoisen värinen harmaan ja valkoisen yhdistelmä, se näyttää kuulemma liukuvärjätyltä. Hoitajani mielestä kaunein kohtani on erittäin hurmaavat korvakarvani, jotka söpösti kaareutuvat yli korvalehden ulkoreunan. (Onkohan hän vähän höpsähtänyt…?)

Sopeutumiseni on vienyt aikaa monta kuukautta. En ole koskaan oikein luottanut ihmisiin, mutta nyt pikkuhiljaa ensikodissa olen huomannut hoitajani haluavan minulle vain pelkkää hyvää, eikä hän ole väkisin pakottanut minua mihinkään mihin en ole ollut valmis. Ympäristö on rauhallinen, se olisi minulle tärkeää myös tulevassa kodissani. Täällä asustelee muitakin kissoja ja hyvin ollaan toimeen tultu. Tosin en ihmeemmin ole laumautunut heidän kanssaan, mielummin nukun yksinäni. Mutta yhteiset leikki- ja ruokailuhetket ovat minusta tosi kivoja!

Mitään rajuja paini- tai juoksuleikkejä en halua harrastaa. En saa juoksuhepuleitakaan koskaan muulloin kuin leikkiessäni pallolla tai onkilelulla.

Ruokanappuloiden saalistus on hauskaa puuhaa! Ja uskotko, että osaan taikoa herkkuja esiin sinisestä pallosta? On siitä todistusaineistoa: https://youtu.be/KRG0qhEYcnU

Ulkoilusta en välitä yhtään. Sitä kun on joutunut selviytymään pentujen kanssa ulkona, niin osaa kyllä niiden kokemusten jälkeen arvostaa lämmintä kotia, jossa ei tarvitse ihmetellä löytyykö tänään ruokaa. Tai pelätä, että minut syödään… Kun muut kissat täällä valmistautuvat ulkoiluhetkeen ulkotarhassa, minusta näkyy vaan valkoisena vilkkuvat takajalat, kun kipitän kohti saunaa, joka on mieluisin paikkani täällä. Ajatella: lattialämmitys ja kaikki… ihanaa! En ole halunnut tutustua edes lasitettuun terassiin, kylmältä vaikutti sekin paikka. Mottoni voisi olla: saavutetuista eduista ei luovuta! Äkkiseltään voisi luulla, että tämmöinen pitkäkarvainen kaunotar viihtyisi ulkona, mutta en minä. No kesällä voidaan palata asiaan, kyllähän minäkin varmasti aurinkoläntissä tykkään makoilla, vaikkapa lasitetulla parvekkeella, jos sinulla olisi sellainen.

Kaiken tarjotun ruuan olen täällä syönyt ja nuolen vielä kuppinikin putipuhtaaksi syötyäni. Tänne tullessani pelkäsin todella paljon ihmisen käsiä, mutta hoitajani on auttanut minua tottumaan ja on silitellyt minua samalla kun olen syönyt. Pakko myöntää, että nykyisin se alkaa tuntumaan jopa tosi mukavalta ja oikein nostan selkääni hänen kättään vasten, kun hän paijaa minua: https://youtu.be/qeFd-e0mx3c

Toisella videolla näkyy herkutteluhetkeni, siinä myös totutellaan käsiin samalla: https://youtu.be/0IVyziGTZxw

Toivon siis uudelta kodiltani paljon kärsivällisyyttä, minä kun vasta näin aikuisiällä opettelen elämään ihmisen kanssa, niin se vaatii minulta todella paljon totuttelua ja uskallusta. Hoitajani sanoo, että olisi hyvä, jos tulevalla perheelläni olisi jo kokemusta arkojen kissojen kesyttämisestä. Toivon rauhallista ympäristöä, joten ihan pienet lapset tai koirat eivät ehkä kaverikseni sovi. Toinen rauhallinen ja kesy kissa sopisi paremmin. Sellainen, joka antaisi minulle tilaa olla rauhassa silloin kun en halua seurustella.

Uskotko lukemasi perusteella, että voisimme sopia toistemme elämään? Minua saa tulla tapaamaan Kotkaan. Olen jo sen verran rohkaistunut, että olen uskaltanut leikkiä silloinkin kun vieraita on ollut paikalla.

_ _ _

Tuulikki on sirutettu, leikattu, rokotettu ja madotettu. Luovutetaan vain sisäkissaksi.

Tuulikkia voi tulla tapaamaan Kotkaan. Ota yhteyttä sähköpostitse Karoliinaan: kurjenkello1 [a] kymp.net , ja kerro millaisen kodin voisit Tuulikille tarjota.


***
Luethan Ohjeita kissan ottajalle ennen yhteydenottoa.
Lue myös haastattelukysymykset kissanottajille.
Aikuisen kissan suojamaksu on 120€.
Pennun suojamaksu on 130€.
Kahden kissan suojamaksu on 200€. Lisätietoja

Jaa Facebookissa »

« Takaisin edelliselle sivulle