Tosca, Espoo (varattu)


27.06.2019

Tosca on arviolta vuoden ikäinen pieni kollipoika. Sillä on ruskeassa, lyhyessä turkissaan mustia raitoja ja pilkkuja. Ruumiinrakenteeltaan se on hoikka ja tuo mieleen notkean villikissan. Luonteeltaan Tosca on leikkisä, aktiivinen ja utelias. Pojalle kelpaavat kaikki lelut ja se kokeilee uteliaasti tassullaan kaikkea, millä voisi mahdollisesti leikkiä.

Tosca tulee usein kiinnostuneena pyörimään paikalle, kun jotain näyttää tapahtuvan. Se on aina valmis leikkimään, myös ihmisten kanssa. Uteliaisuus saa sen löytämään uusia nukkumapaikkoja esimerkiksi lavuaarista tai pyykkitelineen päältä. Toscan ei ole kuultu juurikaan naukuvan ensikodissa. Yleisin pojan aikaansaama ääni on lelujen pyörittelystä lähtevä kilinä ja kolina.

Tosca ei ensikotiin tullessaan pitänyt ihmisen kosketuksesta, vaan vältteli sitä pakenemalla. Reilun kuukauden kestäneen siedättämisen jälkeen se on kuitenkin oppinut nauttimaan silityksistä ja rapsutuksista ja tulee niitä välillä itse hakemaan ja kehrää ja puskee silloin autaumuksellisesti silittäjäänsä. Vaikka Tosca ei ollut ensikotiin tullessaan tottunut silitykseen, se oli selvästi tottunut elämään ihmisten läheisyydessä, koska liikkui ensikodissa rennosti jo pian tulonsa jälkeen. Pojalla on yleensä tapana nuuhkaista uteliaasti lähestyvää ihmiskättä ja ottaa vastaan kädestä annettuja herkkuja, kuten kinkkua. Ruoan voittaa Toscan mielestä kuitenkin leikkiminen. Ensikodissa poika on tottunut syömään kuiva- ja märkäruoan lisäksi raakaruokaa eläinkaupan lihapullien ja kanasuikaleiden muodossa.

Muiden kissojen kanssa Tosca tulee hyvin toimeen. Edellisessä ensikodissa sillä oli arviolta samanikäinen, leikkisä kollipoika kaverina. Nykyisessä ensikodissa sillä on kaverina arviolta 1-2-vuotias rauhallisempi kollipoika Domino, jonka kanssa se nukkuu usein vierekkäin. Välillä Tosca yrittää haastaa Dominon leikkimieliseen painiin, mistä tämä ei pidä, vaan sähisee Toscalle. Ensikodin omia aikuisia tyttökissoja Tosca on lähestynyt uteliaasti ja reippaasti. Ensikodin nuorta shetlanninlammaskoiraa Tosca meni ensitapaamisella nuuhkimaan uteliaasti, mutta perääntyi sitten turkki pöyheänä. Myöhemmin se on mennyt vapaaehtoisesti samaan tilaan koiran kanssa ja kipittänyt nopeasti pois alta, kun koira haluaisi leikkiä sen kanssa. Enää Tosca ei pelkää koiraa ja uskaltaa itsekseen leikkiäkin sen lähellä. Missään vaiheessa Tosca ei ole sähissyt tai murissut muille eläimille tai ihmisille. Ruokakupilla Tosca dominoi Dominoa näpäyttämällä sitä tassulla päähän sen syödessä, jolloin Domino vetäytyy ruokakupilta.

Tosca tarvitsee uuteen kotiin seurakseen leikkisän kissakaverin, joka ei koe pojan aktiivisuutta häiritsevänä, sekä omistajan, joka on valmis tarjoamaan Toscalle leikitystä ja virikkeitä sekä jatkamaan kissan totuttamista ihmisen kosketukseen ja käsittelyyn. Tosca luovutetaan uuteen kotiin kastroituna, rokotettuna, sirutettuna ja madotettuna.

Yhteydenotot: suvi.kaski [a] outlook.com


***
Luethan Ohjeita kissan ottajalle ennen yhteydenottoa.
Lue myös haastattelukysymykset kissanottajille.
Aikuisen kissan suojamaksu on 140€.
Pennun suojamaksu on 150€.
Kahden kissan suojamaksu on 240€.
Kahden pennun suojamaksu on 260€.Lisätietoja

Jaa Facebookissa »

« Takaisin edelliselle sivulle