Surku (pentu), Ylöjärvi


27.11.2018

Surku n. 8kk tyttökisu tuli ensikotiin marraskuun puolivälissä. Surku tuli löytöeläintalolta ja se sai siellä Primadonnasta itselleen kaverin. Kissat ovat täällä turvautuneet toisiinsa joten mielellään lähtisivät yhdessä omaan loppuelämän kotiin. Mikäli molemmille löytyy heidän luonteelleen sopivat kissakaverit ja kodit, voin harkita myös erikseen luovuttamista.

Surku on luonteeltaan arempi tyllerö. Surku oli löydettäessä aivan veltto ja pelättiin että se ei selviäisi. Kuitenkin sillä riitti tahtoa ja voimaa ja on toipunut siihen nähden hyvin. Surku on vielä hieman arka, antaa kuitenkin tarvittavat käsittelyt tehdä ja jos on sillä tuulella niin antaa myös silittää. Jos tilanne on rauhallinen saattaa heittää selälleen ja nostaa masun ylös ja pyytää masuraaputuksia, jolloin kehrää lujaa. Kovat äänet sitä vielä pelottaa, ja nopeat liikkeet. Joten ehkä pienten lasten kanssa ei vielä sovi yhteen, ellei lapset osaa kissojen ehdoilla mennä. Surku vetäytyy piiloon jos sitä pelottaa, esim vieraat ihmiset jännittää kovasti. Ensikodissa kuitenkin antaa ihmisten jo silitellä ja on rauhallinen kissa, vaikka vielä arka. Surkun turkki on vielä kovin karhea huonon ravitsemuksen vuoksi, mutta on jo alkanut uusiutua ja jatkossa se kaipaakin hyvää ja laadukasta ruokaa.

Surku-kissalla on hieman surullinen ilme ja siitä on hankala saada hyviä kuvia, mutta tarvittaessa voin kiinnostuneelle yrittää ottaa parempia kuvia, jahka kissa ei luiki kameraa karkuun. Surku on kuvissa näkyvä pienempi kisu, ja suurisilmäinen isompi on Primadonna.

Surku on todennäköisesti sairastanut kalikiviruksen, josta on toipumassa. Jatkossa jos Surku on tekemisissä muiden kissojen kanssa täytyy niiden olla rokotettuja. Kerron lisää viruksesta ja muusta jos on kysyttävää.

Surku luovutetaan sirutettuna, rokotettuna ja leikattuna. Loishäädetty Surku on jo. Surku leikkautetaan jahka se vielä hieman saa lihottua ja toivuttua. Vapaasti ulkoilevaksi kumpaakaan kissaa ei luovuteta.

Mikäli kiinnostuit Surku-kissasta ja mahdollisesti Donnasta niin laita sähköpostia, kerro kodistasi ja miksi olisit hyvä koti kissoille. Vastaathan samalla kisun sivuilta löytyviin kissanottajan kysymyksiin. Kissoja saa tulla katsomaan ensikotiin Ylöjärvelle.

Yhteydenotot: wilmatuominen94 [a] gmail.com


***
Luethan Ohjeita kissan ottajalle ennen yhteydenottoa.
Lue myös haastattelukysymykset kissanottajille.
Aikuisen kissan suojamaksu on 120€.
Pennun suojamaksu on 130€.
Kahden kissan suojamaksu on 200€. Lisätietoja

Jaa Facebookissa »

« Takaisin edelliselle sivulle