Suffeli ja Pandora, Helsinki


18.07.2019

Ensikodissa ystävystyneet ja toisistaan erottamattomat kaverukset Suffeli ja Pandora hakevat nyt yhteistä loppuelämän kotia. Suffeli on 2 vuotias ja Pandora 10 kuukautta. Luonteeltaan kissat ovat hyvinkin erilaiset, mutta se ei menoa ja ystävyyttä estä. Parasta puuhaa onkin yhteiset paini- ja hippaleikit ja yhdessä rymyäminen.

Suffeli (musta) on perusluonteeltaan rauhallinen ja hieman ujohko. Suffelin katse on lempeä ja olemus rento, arvaamattomia tilanteita kuitenkin säikkyy. Suffeli seurailee aktiivisesti muiden puuhia, mutta viihtyy myös omissa oloissaan rauhallisena. Iltaisin hiippailee sohvan selkänojalle ihmisen lähelle, mutta luikkii karkuun pitkän katsekontaktin tai kosketus yrityksen yhteydessä. Suffeli ei käyttäydy agressiivisesti, eikä sähise, muuten kuin nurkkaan ahdistettuna. Laumassa Suffeli on hieman reppana, joka etenkin ruokakupilla joutuu herkästi kiusatuksi, jonka vuoksi olisi hyvä, että uudessa kodissa ei Pandoran lisäksi muita kissakavereita olisi. Herkkuruokaa Suffeli maistelee ihmisen kädestä asti ja ruokakupiltakin ruoka vietäisiin ennen kuin sitä ehtinee kuppiin asti laittamaan. Lempi nukkumapaikka ensikodissa on parvekkeen sohva.

Pandora (kirjava) on ilkikurinen pieni äkäpussi. Pandora on erittäin utelias ja ilkikurinen pieni otus. Hän on erittäin kiinnostunut ihmisestä. Tulee itse hyvin lähelle ja saattaa puraista, vaikka varpaasta, mutta ihmisen yllättäessä hänet liikkeellään, luikkii hän kiireesti sähisten pakoon. Ihmisen liikuskellessa Pandoran piilopaikan lähistössä, syöksyy Pandora usein säikähtäessään sähisten pois piilostaan ja säikyttää pahaa aavistamattoman ihmisen siinä samalla. Pandora ei käyttäydy agressiivisesti, mutta on hyvin säikky ja sähähtää säikähtäessään. Pandora on perusluonteeltaan utelias, rohkea ja dominoiva. Laumassa Pandora käyttäytyy muita pelkäämättä päällepäsmärin elkein syöden röyhkeästi muiden ruuat ja yllyttäen itsepintaisesti vanhempia kissoja painimaan kanssaan. Herkkuruokaa syö ihmisen kädestä. Lempi nukkumapaikat ovat katon rajassa olevat pesät, sekä muut suojaisat piilopaikat.

Kissat ovat tulleet Kisulle arkoina ulkokissoina ja ihmiseen tottumista ja kesyyntymistä on harjoiteltu ensikodissa. Kumpikaan ei ole vielä täysin kosketuskesy ja uuden ihmisen kosketukseen tottuminen tulee varmasti viemään aikaa myös loppuelämän kodissa. Uudessa kodissa tulee varautua siihen, että kissoilla menee oma aikansa siihen, että rakentavat luottamuksen uusiin ihmisiin ja uuteen ympäristöön. Täysin kesyjä kissat eivät todennäköisesti tule olemaan viikossa, eikä kahdessakaan, vaan luottamus ihmisen ja kissan välillä rakentuu ja vahvistuu pikkuhiljaa. Kissat luovutetaan yhdessä rauhalliseen ja heidän, tarpeet huomioivaan kotiin. Kissoja ei luovuteta tarkoituksenmukaiseen kokeiluun, vaan päätös sitoutumisesta kissoihin tulee olla tehtynä ennen luovutusta. Molemmat kissat ovat leikattuja, sirutettuja ja madotettuja.

Mikäli kiinnostuit Suffelista ja Pandorasta ja haluat kissoja tulla katsomaan, niin laitathan viestiä osoitteeseen isabel.lammila [a] gmail.com ja vastaat samalla ohessa oleviin Kisun haastattelukysymyksiin http://www.kissojensuojelu.fi/toimintaan-mukaan/kysymykset/ .


***
Luethan Ohjeita kissan ottajalle ennen yhteydenottoa.
Lue myös haastattelukysymykset kissanottajille.
Aikuisen kissan suojamaksu on 140€.
Pennun suojamaksu on 150€.
Kahden kissan suojamaksu on 240€.
Kahden pennun suojamaksu on 260€.Lisätietoja

Jaa Facebookissa »

« Takaisin edelliselle sivulle