Samvais (Sam), Kuru


25.11.2019

Samvais eli Sam on syyskuussa 2017 syntynyt musta kissapoika. Se tuli viiden kissan porukassa, veljiensä ja äitinsä kanssa erään vanhanrouvan luota, joka ei pystynyt kissoista huolta pitämään.

Koko porukka oli varsin huonossa kunnossa, kun ne otettiin talteen. Kaikilla oli nuhaa, aivastelua, sisä- ja ulkoloisia. Läheltä piti, että nuorimmat selvisivät hengissä.

Sam oli kovin pieni meille tullessaan. Alkoi tehoruokinta, kaikki kissat olivat laihoja ja ikäisekseen alipainoisia. Nyt on tilanne toinen, Sam on saanut nopeasti lisää lihaa luitten ympärille ja on lähes samankokoinen kuin yli vuoden sitä vanhempi Perri.

Sam on nykyään kuin normaali kissanpentu (mitä se ei kuulemma löydettäessä ollut lähellekään), se leikkii ja riehuu, on aina ensimmäisenä ruokakupilla ja kasvaa kohisten. Sen hengitysteihin ovat sairastetut räkätaudit kuitenkin jättäneet jälkensä, kun Sam haistelee jotain, niin sen kyllä kuulee eli hengitysäänet ovat kovat. Mitenkään tämä ei kuitenkaan menoa haittaa eikä mitään muita flunssaoireita enää ole. Hengitysäänetkin saattavat normalisoitua kun Sam kasvaa aikuiseksi, näin on tapahtunut vastaavissa tapauksissa ennenkin.

Huono alkuelämä ja terveyden hoitamiseen tarvitut lukuisat antibioottikuurit ja lääkitykset ovat jättäneet jälkensä myös suoliston puolelle; Samin vatsa ei kestä viljapitoisia kissanruokia. Sam syökin nyt kuten muukin porukka raakaruokaa ja viljattomia raksuja ja siitä on ollut apua. Koska Sam on vielä niin nuori, sen elimistö tuntuu reagoivan ja parantuvan nopeammin kuin muiden, mutta olisi silti suotavaa, että Samin uusi omistaja jatkaisi samalla ruokavaliolinjalla ainakin toistaiseksi. Mikä ettei vaikka lopun ikää, yksikään kissahan ei viljoja ruokaansa kaipaa eikä tarvitse.

Sam on rokotettu, sirutettu ja madotettu useasti, mutta ei vielä leikattu. Mieluiten Sam lähtisi veljensä kanssa uuteen kotiin, mutta jos se ei ole mahdollista, niin kuitenkin yksi nuori kissakaveri saisi kodissa jo olla.

Päivitys 22.1.2019:

Sampsa on kovasti kasvanut sitten viime päivityksen. Se on jo iso ja kiiltäväkarvainen kollipoika. Alkuelämän mahdolliset suolisto-ongelmat ja niistä johtuvat kutinat on selätetty jo aikaa sitten, eikä Sam tarvitse enää mitään erikoisruokavalioita. Raakaruokinnalla ja hyvälaatuisella kissanruualla kuitenkin mennään, koska ne ovat hyviksi ja toimiviksi havaitut.

Sami on paljastunut varovaiseksi tarkkailijaluonteeksi. Kaikki silmätippojen laitot ym. lääkitsemistoiminnot ovat jääneet Samin herkkään sieluun muistiin ja siksi sijaiskodin emäntää pitää vähän varovasti katsella kauempaa, kun ei tiedä, mitä maistuvaa seuraavaksi truutataan suuhun :) Silittäminen on kuitenkin ihan kivaa, vaikkei sylikissaksi Sampsaa voi mainostaakaan. Myös leikkimiseen Sam innostuu jonkin aikaa katseltuaan, kunhan vain joku jaksaa tarpeeksi kauan leikittää.

Samia voi tulla sovitusti tapaamaan Kurun Poikelukseen. Yhteydenotot mieluiten sähköpostilla (työni takia) sari.heikkila [a] netti.fi tai 04465255267 (ilt.)


***
Luethan Ohjeita kissan ottajalle ennen yhteydenottoa.
Lue myös haastattelukysymykset kissanottajille.
Aikuisen kissan suojamaksu on 170€.
Pennun suojamaksu on 180€.
Kahden kissan suojamaksu on 260€.
Kahden pennun suojamaksu on 320€.Lisätietoja

Jaa Facebookissa »

« Takaisin edelliselle sivulle