Säde, Lahti (Varattu)


06.07.2020

Säde on noin 1-vuotias kaunis tyttökissa, joka löydettiin Kankaanpäästä samoilemasta jäteasemalta. Ensikotiin päästyään Säde jännitti alkuun kovasti ihmistä ja pari ensimmäistä viikkoa piiloutui kaappiin ihmisen lähestyessä, mutta pikku hiljaa ruokalahjusten ja kärsivällisyyden myötä Säde on oppinut luottamaan ihmisiin.

Säde on ehtinyt olla ensikodissa nyt muutaman kuukauden ja muutos alkutilanteeseen on ollut suuri. Enää ei tarvitse jännittää kaapissa vaan Säde viihtyy ihmisen seurassa. Säde on viime viikkoina tullut jo jalkoihin kiehnäämään, ja silloin kelpaavat myös silitykset. Säde viihtyy tuolloin pitkiä aikoja siliteltävänä hiljaa huristen. Myöskään vieraita ihmisiä ei tarvitse enää erityisesti jännittää, kunhan nämä osaavat antaa Säteelle tilaa. Äkillisiä ääniä ja liikkeitä Säde kuitenkin herkästi säpsähtelee vielä ja on perusluonteeltaan melko arka, joten perheeseen jossa on alle kouluikäisiä lapsia tai koiratalouteen Säde ei todennäköisesti ole paras kissa.

Vähän rauhallisempaan kotiin Säteestä saa kuitenkin hauskan ja uteliaan kaverin, joka on kiinnostunut kaikesta mitä puuhailet.


Säde on erittäin leikkisä ja tykkää kovasti huiskaleikeistä ihmisen kanssa. Kissakaverin seurasta, niin kissojen keskinäisistä leikeistä kuin yhdessä köllöttelystä, Säde nauttii kuitenkin erityisen paljon. Paras mahdollinen kissakaveri olisi nuori korkeintaan muutaman vuoden ikäinen leikkisä ja Sädettä rohkeampi kissa. Säde ottaa paljon mallia kissakaverin käytöksestä, joten rennon ja ihmisrakkaan kissan seurassa Säde varmasti rohkaistuu vielä lisää. Kovin pomottava kissa voi kuitenkin olla Säteelle liikaa. Koska kissakaveri on Säteelle niin tärkeä, ei Sädettä luovuteta ainoaksi kissaksi. Mikäli kiinnostuit Säteestä mutta kotona ei ole kissakaveria odottamassa, voidaan Kisu Ry:n muista kodinetsijöistä etsiä sopivaa kaveria, ja ensikodista voi kysyä suosituksia sopivista kissoista.

Säteelle on maistunut niin märkäruoka kuin kuivamuonakin, jotkin ruoat vähän hitaammin mutta mistään ruoasta ei ole kieltäytynyt. Säde on ollut ensikodissa viljattomalla ja sokerittomalla ruokavaliolla ja samanlaisen laadukkaan ruuan tarjoaminen olisi toiveena myös loppuelämän kodissa. Säde käyttää laatikkoa moitteettomasti eikä ensikodissa ole tullut esiin ongelmakäytöstä kuten johtojen pureskelua tai huonekalujen vahingoittamista.

Säde luovutetaan uuteen kotiin rokotettuna, sirutettuna, leikattuna ja madotettuna. Häntä voi sopimuksen mukaan tulla tapaamaan ensikotiin Lahteen. Ensikoti sijaitsee rautatie- ja linja-autoaseman läheisyydessä, joten myös julkisilla kulkuneuvoilla on helppo saapua paikalle.

Jos kiinnostuit Säteestä, otathan yhteyttä sähköpostitse virtaree [a] gmail.com. Kerrothan viestissäsi millainen koti ja kissakaveri Sädettä odottaisi!


***
Luethan Ohjeita kissan ottajalle ennen yhteydenottoa.
Lue myös haastattelukysymykset kissanottajille.
Aikuisen kissan suojamaksu on 170€.
Pennun suojamaksu on 180€.
Kahden kissan suojamaksu on 260€.
Kahden pennun suojamaksu on 320€.Lisätietoja

Jaa Facebookissa »

« Takaisin edelliselle sivulle