Ruusa, Kuru


22.08.2018

Ruusa on noin kahdeksanvuotias rouvakissa. Se tuli ensikotiin muutaman pentunsa kanssa (kaikki eri-ikäisiä), joten pentujen tekoperinnettä Ruusalla oli takanaan useammalta vuodelta.

Ruusa oli kovasti alipainoinen, lonkkaluut törröttivät ja muutenkaan terveydentila ei ollut paras mahdollinen (sisä- ja ulkoloisia) Kissalle tarkoitetut ruuat olivat tuntematon käsite Ruusalle, mitä lie perunankuoria oli syönyt pysyäkseen hengissä.

Mutta käänne parempaan oli jo tapahtunut, Ruusa oli päässyt eläinsuojeluyhdistyksen hoiviin perheensä kanssa ja niin alkoi pitkällinen kuntoutus. Ruusalle maittoi ruoka oikein hyvin ja paino alkoikin nousta. Valittavasti vaan alkuelämän vuosien huono ruokinta on jättänyt jälkensä ja Ruusan suolisto on siitä hieman kärsinyt. Tämä ilmenee ihon kutinana ja rapsutteluna. Nyt Ruusan oltua oikealla ruokinnalla jo useita kuukausia, rapsuttelu on huomattavasti vähentynyt, mutta vielä on paranemista jäljellä.

Vaikka ruokinnan puutteesta voisi päätellä toisin, niin Ruusalla on ollut ihan oikea omistajakin ja Ruusa on saanut viettää aikaa sisätiloissa silloin tällöin. Siksi Ruusa onkin täysin kesy, kiltti ja ihmisläheinen. Toisiin kissoihinkin Ruusa on tottunut, onhan se tuottanut niitä vuosien aikana liudan itsekin, mutta yksi ehto Ruusalla on mitä tulee muihin kissoihin; se haluaa määrätä kaapin paikan :) Ainoaksi kissaksi Ruusaa ei kuitenkaan anneta, se kaipaa seuraa, mutta omilla ehdoillaan.

Ensikodissa Ruusan laumaan kuuluu parin sen pojan lisäksi useampi muukin kissa ja niiden kanssa Ruusa tulee toimeen oikein hyvin. Aluksi piti näitä vieraita tyyppejä vähän kouluttaa, mutta nyt on ilmeisesti arvojärjestys selvitetty ja kaikinpuolin rauha maassa. Minkään dominoivan ja päällepäsmäröivän kissan kaveriksi Ruusa ei siis sovi, mutta rauhallinen ja kiltti kaveri kyllä menisi. Ja ainahan on se mahdollisuus, että Ruusa voisi ottaa jonkun nykyisistä huonetovereistaan mukaansa.

Ruusa on rokotettu, steriloitu, madotettu useaan otteeseen ja sirukin niskasta löytyy. Ruusaa voi tulla katsomaan Kurun Poikelukseen, yhteyden saa parhaiten sähköpostilla: sari.heikkila [a] netti.fi.
Soitellakin voi (0445255267), mutta työni vuoksi pystyn huonosti vastaamaan.


***
Luethan Ohjeita kissan ottajalle ennen yhteydenottoa.
Lue myös haastattelukysymykset kissanottajille.
Aikuisen kissan suojamaksu on 140€.
Pennun suojamaksu on 150€.
Kahden kissan suojamaksu on 240€.
Kahden pennun suojamaksu on 260€.Lisätietoja

Jaa Facebookissa »

« Takaisin edelliselle sivulle