Olivia, Tampere (Varattu)


26.01.2020

Tässä on Olivia, nätti harmahtavan ruskea raitapaitaneiti, ikää arviolta vuosi. Hän näyttää ihan kissalta, mutta ensikodin porukka veikkaa, että oikeasti hän on kirppu. Sylikirppu, nimittäin.

Olivia saapui ensikotiin Tampereelle ulkokissapopulaatiosta. Oli hän jo vähän ihmisiin tottunut, koska kissoja oltiin käyty ruokkimassa, mutta tuskin kukaan olisi osannut odottaa Olivian reaktiota ensikotiin päästyään. Heti kun Olivian päästi kuljetuskopasta vapaaksi, hän kiipesi ensikotimutsin syliin ja alkoi kehrätä. Siinä sitä sitten lattialla syliteltiin pitkään, kun eihän siitä raaskinut nousta.

Olivian kutsuminen kesyksi olisikin vähättelyä. Tämä neiti on huomionkipeä takiainen. Sylissä viihtyy usein tunteja, ja joskus öisin tulee ihan kylkeen nukkumaan. Toki Olivia on viihtynyt yksinkin päivisin, kun on saanut nukkua omassa pesässään (tai sängyllä, tai nojatuolissa, tai lattialla, tai… no, melkein missä vaan), mutta kyllä ihmisseura selkeästi on se Olivian suosikkijuttu.

Ja sitä seuraa kyllä myös vaaditaan. Joskus hiljaisemmin, kuten jos ihminen sattuu menemään huoneeseen, jossa Olivia on lokoilemassa, niin aina vähän aletaan maukua kunnes saadaan rapsuja. Joskus taas paljon kovaäänisemmin: Olivia ei ole ymmärtänyt, että öisin ihmiset haluaisivat nukkua, joten hän öisin harrastaa keskenään kuorolaulantaa, käy välillä kävelemässä ihmisten päällä varmistaakseen että nämä ovat hereillä, ja katoaa sitten toiseen huoneeseen laulamaan lisää. Tätä toistuu useamman kerran yössä, ja aamullakin neiti on usein äänessä siihen asti, että hänelle tullaan antamaan huomiota. Ja ruokaa.

Niin, se ruoka. Ensikodissa Olivia on syönyt viljatonta ruokaa, ja se on kyllä maistunut. Ehkä liiankin hyvin, neiti kun on hiukan tanakassa kunnossa. Ei mitenkään hirveän ylipainoinen, mutta ei hän kovin solakkakaan ole. Sellainen päärynä. Uudessa kodissa olisikin tärkeä kiinnittää huomiota siihen, että Olivialla pysyy paino kurissa laadukkaalla ruualla.

Sen lisäksi että Olivia on pieni ahmatti, on hän myös vähän toope. Ainakin mitä tulee ”perinteiseen” kissamaiseen käytökseen. Leluilla hän ei ole vielä oikein oppinut leikkimään, eikä hän myöskään juoksentele tai oikeastaan kiipeilekään. Sohvalle saattaa hyppiä, mutta sitä korkeammalle ei. Paitsi öisin, kun kipuaa parvisänkyyn herättelemään ihmisiä. Päivisin hän ei sinne vaivaudu. Pahemmin hän ei myöskään mitään tavaroita tai raapimapuita raavi, minkä vuoksi kynsiä pitää leikata ihan ihmisvoimin.

Ja sitten on ne laatikkoasiat. Olivia osaa käyttää laatikkoa. Yleensä. Ongelmana vaan on ollut se, että matalareunaisilla laatikoilla, joita hän suosii, hän ei aina tajua tarkastaa että onko se takamuskin laatikon sisäpuolella. Siinä sitä on sitten saatu useamman kerran pestä lattioita, kun neiti on tähdännyt laatikosta ohi. Toki joskus tähtäys on kunnossa, mutta silloin Olivia ei pahemmin osaa jätöksiään peitellä. Yritystä kyllä on, mutta ei ole vielä neidille selvinnyt, että lattian kuopiminen laatikon ulkopuolelta ei pahemmin asiaa auta. No, ehkä hänkin vielä joskus oppii. Ja lakkaa vahinkopissailemasta eteisen matolle. Koska sitäkin on käynyt. Kaikki muut matot ovat kyllä pysyneet puhtaina.

Ensikodissa Olivia on päässyt tutustumaan muihin kissoihin, mutta ei ainakaan vielä ole näille lämmennyt. Samassa huoneessa kyllä voidaan oleilla, mutta liian lähelle jos tullaan niin alkaa murina ja sähinä. Siitä huolimatta voisi olla hyvä, että uudessa kodissa Olivialla olisi rauhallinen kissakaveri, jonka kanssa voi rauhassa tutustua ja joka voi ajan myötä tarjota Olivialle seuraa ja opetusta kissojen jaloihin tapoihin. Kovin riehakkaan kissan kaveriksi Olivia tuskin sopii.
Ensikodin arvion mukaan Olivia ei sovellu perheisiin, joissa on pieniä lapsia, sillä rauhallisuudestaan huolimatta Olivia välillä hyökkäilee leikkisästi lähelle tulevan käden kimppuun ja puree ja potkii sitä. Touhu on selkeästi Olivialle ollut leikkiä, mutta neiti ei aina ymmärrä hampaidensa ja kynsiensä terävyyttä, joten naarmuja saattaa syntyä.

Olivia on käynyt eläinlääkärissä, ja ainakaan mitään sairauteen viittaavaa ei siellä huomattu. Olivia on kuitenkin populaatiosta, joten on hyvinkin mahdollista, että hän on sisäsiittoista sukua. Hampaat Olivialla olivat kunnossa, mitä nyt yksi alaetuhammas näytti puuttuvan. Olivia on leikattu, rokotettu, sirutettu ja madotettu.

Mikäli olet kiinnostunut Oliviasta, voit ottaa yhteyttä Heliin heli.luosujarvi [a] gmail.com

Kerrothan, millainen koti sinulla olisi tarjota Olivialle ja miksi juuri tämä neiti herätti kiinnostuksesi. Sopimuksen mukaan Oliviaa pääsee tapaamaan Tampereen Hervantaan.


***
Luethan Ohjeita kissan ottajalle ennen yhteydenottoa.
Lue myös haastattelukysymykset kissanottajille.
Aikuisen kissan suojamaksu on 140€.
Pennun suojamaksu on 150€.
Kahden kissan suojamaksu on 240€.
Kahden pennun suojamaksu on 260€.Lisätietoja

Jaa Facebookissa »

« Takaisin edelliselle sivulle