Nööpe, Lahti


23.06.2020

Nööpe on 2-3 vuotias erittäin seurallinen ja ihmisrakas kollikissa, joka asuu parhaillaan ensikodissa Lahdessa. Nööpe pelastettiin ulkoa vaeltelemasta, mutta on selkeästi tottunut ihmisiin jo aiemmassa elämässä ja tulee hienosti juttuun myös uusien ihmisten kanssa.


Nööpen lempiasioita ovat ruoan lisäksi ihmisen seura ja silitykset, ja toivottaisiinkin että Nööpen tulevalla omistajalla olisi mahdollisimman paljon aikaa viettää Nööpen seurassa, koska siitä hän kovasti nauttii. Huiskaleikit ja muu toiminta on Nööpestä hauskaa, mutta yhtä lailla seuranpidoksi riittää sohvalla vierekkäin köllöttely.

Nööpellä on todettu FIV (kissan immuunikatovirus) tartunta verikokeella. Ajankohtaisesti Nööpe on taudin suhteen oireeton. Tartunnan vuoksi Nööpe etsii kotia joko ainoana kissana tai sitten toisen FIV-positiivisen kissan kaverina. Nööpe näyttäisi tulevan toimeen tyttökissojen kanssa, mutta koska hänet on leikattu vasta aikuisiällä, ei hän todennäköisesti tule toimeen toisen kollin kanssa.

FIV eli kissan immuunikatovirus on ihmisen HI-virusta muistuttava taudinaiheuttaja. Tartunnassa on erilaisia vaiheita. Tartunnan saamisesta 1-2 kk kuluttua kissalla saattaa olla lieviä oireita. Tämän jälkeen seuraa täysin oireeton vaihe, joka voi kestää useita vuosia. Kolmannessa eli kroonisessa vaiheessa kissan immuunipuolustus heikkenee ja se saa herkästi erilaisia tulehdustauteja. Tämä vaihe voi kestää kuukausista vuosiin, mutta koska mitään hoitokeinoa tautiin ei ole, lopulta kissa menehtyy.
FIV-kantajuudesta huolimatta kissa voi kuitenkin elää onnellisen ja pitkänkin elämän, mutta taudinkulkua ei voi etukäteen ennustaa. FIV ei tartu ihmisiin tai muihin eläimiin kuin kissoihin.
FIV kantajuutta lukuun ottamatta Nööpe on tällä hetkellä terve ja hyvinvoiva kissa ja nauttii kovasti elämästään viihtyisissä sisätiloissa rapsuteltavana.

Nööpe osaa käyttää laatikkoa ja on myös kodin kalusteita kohdellut nätisti, kunhan on jotain soveliaita alustoja mihin teroittaa kynsiään.

Voisitko sinä tarjota Nööpelle mukavan kodin ja seuraa loppuelämäksi? Jos kiinnostuit, ota yhteyttä sähköpostiin virtaree [at] gmail.com. Kerrothan viestissäsi minkälainen koti Nööpeä odottaa.


***
Luethan Ohjeita kissan ottajalle ennen yhteydenottoa.
Lue myös haastattelukysymykset kissanottajille.
Aikuisen kissan suojamaksu on 170€.
Pennun suojamaksu on 180€.
Kahden kissan suojamaksu on 260€.
Kahden pennun suojamaksu on 320€.Lisätietoja

Jaa Facebookissa »

« Takaisin edelliselle sivulle