Nööpe, Helsinki (Varattu)


29.08.2020

(Scroll down for English)

Nööpe on 2-3 vuotias erittäin seurallinen ja ihmisrakas kollikissa, joka asuu parhaillaan ensikodissa Helsingissä. Nööpe etsii kotia joko ainoana lemmikkinä tai ainakin ainoana kissana. Kesyytensä vuoksi Nööpe sopii hyvin myös lapsiperheeseen, kunhan lapset tietenkin osaavat kohdella kissaa kauniisti.

Nööpe pelastettiin ulkoa vaeltelemasta ja saapuessaan pieni kissapolo oli paitsi likainen niin tulehdustakin oli, korvapunkkeja ja hampaissa poistotarpeita. Siitä huolimatta luotto ihmiseen oli vahva ja saumaton – niinkin kova, että aivan vieras ensikoti-ihminen sai pestä Nööpen ilman yhtään sähähdystä tai tassulla läppäisyä.

Näin muutaman kuukauden ensikodissa oleilleena Nööpestä onkin kuoriutunut aivan erilainen kaveri – nimittäin turkki on kunnossa, hampaat laitettu ja korvapunkeista päästy eroon. Lääkärissä Nööpe kuitenkin todettiin FIV-positiiviseksi (kissan immuunikatovirus) verikokeella, minkä vuoksi Nööpe etsiikin kotia, jossa ei ole muita kissoja tai jossa nykyiselläkin kissalla on FIV. Nööpe näyttäisi tulevan toimeen tyttökissojen kanssa, mutta koska hänet on leikattu vasta aikuisiällä, ei hän todennäköisesti tule toimeen toisen kollin kanssa.

FIV eli kissan immuunikatovirus on ihmisen HI-virusta muistuttava taudinaiheuttaja. Tartunnassa on erilaisia vaiheita. Tartunnan saamisesta 1-2 kk kuluttua kissalla saattaa olla lieviä oireita. Tämän jälkeen seuraa täysin oireeton vaihe, joka voi kestää useita vuosia. Kolmannessa eli kroonisessa vaiheessa kissan immuunipuolustus heikkenee ja se saa herkästi erilaisia tulehdustauteja. Tämä vaihe voi kestää kuukausista vuosiin, mutta koska mitään hoitokeinoa tautiin ei ole, lopulta kissa menehtyy.
FIV-kantajuudesta huolimatta kissa voi kuitenkin elää onnellisen ja pitkänkin elämän, mutta taudinkulkua ei voi etukäteen ennustaa. FIV ei tartu ihmisiin tai muihin eläimiin kuin kissoihin.
FIV kantajuutta lukuun ottamatta Nööpe on tällä hetkellä terve ja hyvinvoiva kissa ja nauttii kovasti elämästään viihtyisissä sisätiloissa rapsuteltavana.

Nööpe osaa käyttää laatikkoa ja on myös kodin kalusteita kohdellut nätisti, kunhan on jotain soveliaita alustoja mihin teroittaa kynsiään.

Nööpe onkin tosiaan mitä leppoisin kesy kaveri. Nööpen lempiasioita ovat ruoan lisäksi ihmisen seura ja silitykset, ja toivottaisiinkin että Nööpen tulevalla omistajalla olisi mahdollisimman paljon aikaa viettää Nööpen seurassa, koska siitä hän kovasti nauttii. Huiskaleikit ja muu toiminta on Nööpestä hauskaa ja selvästi nuorella kissalla riittää energiaa välillä telmimiseen, mutta yhtä lailla seuranpidoksi riittää sohvalla vierekkäin köllöttely ja yöt Nööpe nukkuu rauhallisena ihmisen vieressä.

Nööpe osaa käyttää laatikkoa ja hop in -mallisen laatikonkin käyttö sujuu, mikä vähentää huomattavasti asuntoon kulkeutuvaa kissanhiekkaa. Myös kodin kalusteita kohdellut nätisti, kunhan on jotain soveliaita alustoja mihin teroittaa kynsiään.

Nööpen elämään on jo tässä vaiheessa kuulunut monia vaiheita ja yhden kerran Nööpe palautui ensikotiin omasta ikikodistaan, sillä koiran kanssa oli tullut riitaa ruuasta ja koira oli tämän jälkeen suhtautunut pelokkaasti Nööpeen. Kärhämää ennen kummatkin olivat tulleet keskenään toimeen mainiosti. Mikäli Nööpen uudessa kodissa olisi siis koira, olisi tärkeää pitää ruokailutilanteet aina erillään (eri tiloilla, ovella suljettuna) ja uudelta omistajalta tarvitaan muutenkin osaamista koiran käsittelyssä, jotta lemmikkien yhteiselo saadaan sujumaan hyvin. Yhtälailla Nööpe kuitenkin sopisi myös lemmikittömään kotiin.

Olisiko sinulla tarjota Nööpelle nyt vakaa loppuelämän koti? Kylki, johon painua kiinni öisin nukkumaan? Kädet, jotka ruokkivat ja rapsuttavat? Sekä tietenkin lupaus pitää huolta Nööpen terveydestä, FIV-positiivisuus huomioiden.

Nööpe luovutetaan leikattuna, rokotettuna, madotettuna ja sirutettuna. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä sähköpostiin ensikoti.helsinki [at] gmail.com. Kerrothan viestissäsi minkälainen koti Nööpeä odottaa.

* * *

Nööpe is a 2-3-year-old boy cat who is very social and human-loving. Currently, Nööpe is living with his foster human in Helsinki.

Nööpe was picked up from wandering around in Honkajoki, but judging from his social behaviour he was already accustomed to living with humans. He also likes new people without any reservations and immediately wants petting from everyone.

As such, Nööpe’s favourite things are food and being pet which is why his new owner should have plenty of time to spend with him. Nööpe also finds playing with feather teasers and such great fun and he also enjoys just spending time together on a couch.

Nööpe has been infected with feline immunodeficiency virus (FIV) and is thus looking for a home as an only cat or with a girl cat who is also infected with FIV. Due to being castrated on a later age Nööpe is not likely to get along with other boy cats.

The FIV virus is slow acting and if kept indoors in a stress-free environment the cat can live a comfortable life for months to years before the disease reaches its chronic stages. As the virus weakens the cat’s immune system a cat with FIV is susceptible to various secondary infections. Once the virus reaches the chronic stage the cat’s health starts to decline and leads to the loss of life due to no cure having been invented.

As a very human-loving cat, Nööpe is looking for a home for the rest of his life where his needs are being understood.

Nööpe is proficient in using his litter box and hasn’t scratched unwanted surfaces as long as he has some of his own equipment to sharpen his nails to.

Might you be able to give Nööpe a comfortable home and cat-loving company for the rest of his life?

Nööpe has been castrated, de-wormed, vaccinated and micro-chipped. Also his teeth have be taken care of.

If you are interested do contact Nööpe’s foster home by emailing ensikoti.helsinki [at] gmail.com

Do also write a bit on what kind of a home would you be offering to Nööpe!


***
Luethan Ohjeita kissan ottajalle ennen yhteydenottoa.
Lue myös haastattelukysymykset kissanottajille.
Aikuisen kissan suojamaksu on 170€.
Pennun suojamaksu on 180€.
Kahden kissan suojamaksu on 260€.
Kahden pennun suojamaksu on 320€.Lisätietoja

Jaa Facebookissa »

« Takaisin edelliselle sivulle