Neljä pentua, Vantaa


07.10.2019

Päivä oli juuri ja juuri vaihtunut tiistaiksi 16.7., kun populaatioprinsessa-lapsiäiti Kielo synnytti neljä pikkuista kissavauvaa. Ja vaikka äiti on lapsi itsekin, niin voi miten hienosti se on jälkeläisiään kasvattanut. Pikkuiset kasvoivat varsin hyvää tahtia ja kehittyivät tosi hienosti.

Pienet kissanpennut oppivat sisäsiisteiksi käytännössä heti, kun se mitenkään oli mahdollista. Eikä siisteysongelmia ole tähän päivään mennessä ilmestynyt. Hiekkana lapset osaavat hyödyntää paakkuuntuvan betoniittihiekan, kahta erilaista puupellettiä ja kristallihiekkaa.

Kiinteää ruokaa opeteltiin syömään pikkuhiljaa, kun huomattiin, että äidillehän katetaan ihan oma lautanen. Ravintona on käytetty vain viljattomia ja hyvälaatuisia (Zooplussasta!) kissanruokia, kuten Miamor, Bozita, Animonda carny ja kuivista Porta 21 vihreä pussi. Lihoja lapset rakastavat hyvin paljon. On syöty erilaisia jauhelihoja (kana, sika, nauta, sika-nauta ja eläinten puolelta myös), possun sydäntä, broilerin sydäntä, kieltä, munuaisia. Ja kaikki menee!

Lapset ovat oppineet kiipeämään. Myös pöydille! Ne ovat touhuissa mukana, mitä ikinä tapahtuukaan. Jakavat mielellään kanssasi aamiaisleipäsi tai – jugurttisi tai oikeastaan, mitä ikinä syötkin. Öisin nukkuvat mielellään jaloissa. Ja yöt kyllä nukutaankin ainakin noin 21-04.

Pikkuiset ovat olleet varsin terveitä. Vatsaongelmia ei juurikaan ole ollut. Pientä nuhistelua ja silmien rähmintää lukuunottamatta, helpolla ollaan päästy! Pennut on sirutettu ja madotettu!

Pennut ovat tottuneet käsittelyyn! Ne voi koppasta syliin pusuteltavaksi. Ihmisen kanssa leikkiessä kaikkien kynnet pysyvät ihailtavan hyvin pois näkyviltä. Kynsienleikkaus sujuu kaikilta, mutta tottakai vaatii vielä harjoittelua.

Lapsukaiset ovat tottuneet kissoihin ja koiriin ja ne luovutetaan vain pareittain, emonsa Kielon kanssa tai kotiin, jossa odottaa vähintään yksi reipas ja aktiivinen kissa. Pennut luovutetaan madotettuina ja sirutettuina ja uusi koti sitoutuu steriloimaan ottamansa pennun.

Facebookissa: Suomi enskarikissat
Instagramissa: @suomienskarikisut

 

Ninni:
Ninni on pentueensa ainoa tyttö. Vauvana se oli lähes näkymätön. Söi, nukkui, ei pitänyt liiemmälti meteliä itsestään. Valtavan helppo pieni. Vähänpä tiedettiin.
Ninni on ryhmän rämäpää. Siellä missä Ninni on, siellä myös yleensä tapahtuu. Vauhdikas tyttö. Ei malta liikaa viettää aikaa sylissä.

 

Nyyti (koti löytynyt jo):
Nyyti, pieni rakas Nyyti-poika. Nyyti oli pitkään lähes äänetön. Hän ei pidä itsestään meteliä vieläkään. Paitsi usein kakalla ollessaan, ilmoittaa sen kyllä ihan kuuluvalla äänellä.


Nyyti saattaa usein aamuisin tulla jalkojen juureen ja pyytää syliin. Se on kyllä pentueen hali-pusutyyppi.


Isokokoinen, reipas vauhtihirmu, joka nautiskelee kovasti sylistä ja silityksistä.

 

Tuittu:
Tuittu on pentueen ensimmäisenä syntynyt, mutta pienimmäksi jäänyt.


Hän on herkkä runoilijapoika, joka arvostaa helliä otteita, rauhallista ääntä ja läheisyyttä. Emonsa kainalossa viihtyy vielä oikein hyvin.


Vaikka Tuittu onkin ehkä aavistuksen varauksellinen, vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei puutu. Porukassa hän on varsin reipas, herkkyydestä ei ole tietoakaan!

 

Juksu (saanut kodin jo):

Juksu on pentueensa suurin, jo syntyessään. Se viihtyi syömässä silloin, kun muut harjoittelivat liikkumista.


Juksu on rohkea, utelias ja ehtiväinen poika. Ensikodissa on kiva ajella robotti-imurin kyydissä, auttaa siivoamaan vessat tai oikeastaan mitä vaan.


Juksulla on silmässään herpesviruksen jättämä harmaa kalvo. Se saattaa olla pieni näköhaitta, mutta menoa se ei kyllä hidasta. Virus on muutoin ihan ongelmaton, mutta saattaa aktivoitua stressistä.

 

Kyselyt: satu.suomi [a] hotmail.com


***
Luethan Ohjeita kissan ottajalle ennen yhteydenottoa.
Lue myös haastattelukysymykset kissanottajille.
Aikuisen kissan suojamaksu on 140€.
Pennun suojamaksu on 150€.
Kahden kissan suojamaksu on 240€.
Kahden pennun suojamaksu on 260€.Lisätietoja

Jaa Facebookissa »

« Takaisin edelliselle sivulle