Mörkö, Tampere


22.11.2020

Mistä lie Mörkö nimensä saanut? Ehkäpä Muumien Möröltä, sillä kaimansa tavoin tämä pikkutyttö ei ole laisinkaan ilkeä tai pahamielinen, mutta näyttää ehkä hieman hassulta ja kaipaa niin kovasti rakkautta. Toisin kuin kaimansa, tämä Mörkö ei halua asua ulkona, vaan etsii itselleen loppuelämän kotia.

Arviolta noin kaksivuotias pikku-Mörkö on hurmaava tapaus, kunhan hän lämpenee ihmisille. Hän on vielä hieman arka, ja säikkyy nopeita liikkeitä ja kovia ääniä, mutta kunhan ihminen lähestyy tarpeeksi hitaasti, pääsee pikkutyttöä usein rapsuttamaan. Varsinkin päärapsuja Mörkö suorastaan rakastaa.

Kuten kuvistakin näkee, Mörkö on kaunis (puoli)pitkäkarvainen neito. Turkin pituutta on tosin vielä vähän paha sanoa, sillä ennen nykyiseen ensikotiinsa saapumista Mörön turkkia oli pitänyt eläinlääkärissä ajella melko paljon, sillä se oli niin pahasti takkuuntunut. Hitaasti turkki on kuitenkin kasvamassa takaisin entiseen loistoonsa.

Turkin lisäksi Möröllä oli ennen ensikotiin saapumista suurin osa hampaista niin huonossa kunnossa, että ne piti poistaa. Hänellä onkin enää suussaan jäljellä vain neljä kulmahammasta. Tämän vuoksi olisi hyvä, jos Mörön ruokavaliosta suurin osa olisi pehmeää ruokaa. Neiti tosin itse kyllä ahkerasti yrittää aina syödä toisten raksujakin. Mörön toistaiseksi suurinta herkkua ovat olleet kaikenlaiset raa’at kalat, jotka tämä pikkutyttö käy varastamassa lautaselta muiden kuonojen edestä, ja kipittää sitten piiloonsa nauttimaan saaliistaan.

Koska Möröltä puuttuu suurin osa hampaista, hänen kielensä roikkuu ulkona suusta lähes aina, ja kuolaa valuu myös tasaiseen tahtiin. Kuolaamisen vuoksi varsinkin Mörön poskikarvat ja häntä ovat usein takussa, kun kaikki pöly ja lika tarttuu kuolaisiin karvoihin ja sitten kuivuu niihin kiinni. Mörön turkkia pitääkin siksi säännöllisesti harjata, ettei se takkuuntuisi uudestaan pahasti. Olisikin suotavaa, että Mörön uudella omistajalla olisi kokemusta pitkäkarvaisen kissan turkin hoidosta.

Mörkö ei vielä ihmisten kanssa hirveästi uskalla leikkiä, mutta varsinkin öisin neiti leikkii leluilla sekä itsekseen että muiden kissojen kanssa. Varsinkin pallolelut ja kissanminttutäytteiset lelut ovat olleet neidin mieleen.

Mitä Mörön uudelta kodilta sitten vaaditaan? Ennen kaikkea aikaa ja kärsivällisyyttä tutustua tähän nuoreen neitiin ja edetä hänen ehdoillaan. Kokemus pitkäkarvaisista kissoista on plussaa, koska pikkutytön turkki vaatii ajoittaista hoitoa. Mörölle on uudessa kodissa myös ehdottomasti oltava suunnilleen samanikäinen kissakaveri.
Valitettavasti Mörkö ei sovellu kotiin, jossa on koira tai pieniä lapsia. Myöskään ainoaksi kissaksi häntä ei luovuteta.

Mörkö on sisäsiisti, madotettu, leikattu, rokotettu, sirutettu, ja FiV- ja FeLV-testattu (negatiivinen). Hänellä ei ole havaittu mitään terveysongelmiin viittavaa, ja puuttuvia hampaita lukuun ottamatta neito on ollut perusterve.

Jos uskoisit olevasi oikea loppuelämän koti Mörölle, ota yhteyttä Heliin heli.luosujarvi [at] gmail.com ja kerro, minkälainen koti sinulla olisi tarjolla. Sopimuksen mukaan Mörköä pääsee myös tapaamaan Tampereen Hervantaan.


***
Luethan Ohjeita kissan ottajalle ennen yhteydenottoa.
Lue myös haastattelukysymykset kissanottajille.
Aikuisen kissan suojamaksu on 170€.
Pennun suojamaksu on 180€.
Kahden kissan suojamaksu on 260€.
Kahden pennun suojamaksu on 320€.Lisätietoja

Jaa Facebookissa »

« Takaisin edelliselle sivulle