Mörkö, Oulu


04.11.2019

Mörkö on arviolta 5-10 vuotias pienikokoinen kissarouva, joka pelastettiin Tampereen lähellä sijaitsevasta kissapopulaatiosta vuoden 2019 keväällä. Tullessa Mörkö kärsi sisä- ja ulkoloisista, lievästä aliravitsemuksesta ja hammasongelmista. Mörkö oli todella arka, eikä se antanut käsitellä itseään juuri lainkaan.

Mörkö on alkanut kesyyntymään todella nopeasti, eivätkä ikävät kokemukset, kuten useat eläinlääkärikäynnit, ole jarruttaneet kesyyntymistä. Mörkö on muuttunut lyhyessä ajassa hyvin rohkeaksi kissaksi, joka rakastaa rapsutuksia ja leikkimistä. Varsinainen sylikissa Mörkö ei ole, mutta se antaa jo nostaa itsensä ilmaan hetkeksi aikaa. Mörkö antaa käsitellä itseään muutoin jonkin verran, mutta ahdistavissa tilanteissa se saattaa yrittää purra tai raapia ja tästä syystä en suosittele Mörköä perheeseen, jossa on pieniä lapsia.

Tullessa Möröllä oli ongelmia käydä hiekkalaatikolla, mutta nyt ongelmia ei ole ilmennyt enää pariin viime kuukauteen. Mörkö tykkää myös raapia asioita ja siksipä tulevassa kodissa on hyvä olla useampi raapimispuu.

Mörkö on pääsääntöisesti aika rauhallinen luonteeltaan, mutta innostuu kuitenkin päivittäin leikkimään joko itsekseen tai kissa- tai koirakaverin kanssa.

Möröltä puuttuu useita hampaita ja niitä on jouduttu poistamaan lisää kiinnityskudostulehduksen vuoksi. Mörköä tuleekin käyttää vuosittain hammashoidossa, jotta ennaltaehkäistään uudet tulehdukset ja estetään olemassaolevien tulehdusmuutoksien eteneminen. Hampaiden puutteen vuoksi Mörkö pitää kieltään usein osittain suun ulkopuolella.

Mörköön voi tutustua Oulussa, se luovutetaan uuteen kotiin madotettuna, sirutettuna, rokotettuna ja leikattuna. Kerro ensin sähköpostitse millainen koti sinulla olisi Mörölle tarjolla, ja lue läpi ohjeita kissan ottajalle -sivu.

Yhteydenotot: salla.arffman [a] gmail.com


***
Luethan Ohjeita kissan ottajalle ennen yhteydenottoa.
Lue myös haastattelukysymykset kissanottajille.
Aikuisen kissan suojamaksu on 140€.
Pennun suojamaksu on 150€.
Kahden kissan suojamaksu on 240€.
Kahden pennun suojamaksu on 260€.Lisätietoja

Jaa Facebookissa »

« Takaisin edelliselle sivulle