Mökö-neiti, Tampere


04.01.2019

Hei siellä! Minä olen Mökö-neiti. Minut pelastettiin kesäkuun lopulla jyväskyläläiselle teollisuusalueelle pesiytyneestä laumasta. Tullessani ensikotiin olin likainen, langanlaiha ja ihmisiin tottumaton. Minun arvioitiin syntyneen joskus vuoden 2017 alkupuolella. Minun epäiltiin myös olevan tiineenä, mutta aika näytti pömppömahan johtuneen joko aliravitsemuksesta tai loisista.

Hyvin alkanut kesyyntymiseni otti takapakkia helleviikoilla. Oireilin paahtavan helteen ja yksinäisyyden vuoksi pissimällä vääriin paikkoihin. Sain nimen Mökö, koska vietin valtaosan päivistä eteisen sohvan alla mököttämässä. Kun kuumuus viimein hellitti, ja sain ensikotiin kesyn leikkikaverin, alkoi pisuongelmakin väistyä. Nyt olen jo rento ja hyvinsyönyt kaveri, joka olisi valmis hiomaan kotikissan taitojaan ikiomassa loppuelämän kodissa. En ole vielä mikään sylikissa, vaikka annankin vähän kosketella. Nenän nöpsötys ja hännän hively ovat ookoo, mutta kaikki siltä väliltä on vielä epäilyttävää. Tosin jos laitat minulle ruokaa, pusken ja hinkkaan itseäni antaumuksella säärtäsi vasten. Sen verran temperamenttia minulle on jäänyt lauma-ajoilta, etten sovellu perheeseen, jossa on pieniä lapsia.

Jotta kaikki sujuisi uudessa kodissani mahdollisimman hyvin, on siellä hyvä olla seuraavat asiat:

* Leikkisä kissakaveri, jonka kanssa kirmailla
* Kaksi hiekkalaatikkoa ja toimiva hiekkahuolto
* Feliway-haihdutin
* Palloja ja onkileluja
* Kissatelkka eli ikkuna, josta voin kytätä ulkomaailmaa
* Säännölliset ruoka-ajat, jotten syö itseäni ihan palloksi.

 

Päivitys 4.1.2019:

Heippa hei taas! Ajattelin kertoa tuoreita kuulumisiani, kun olen edistynyt niin hurjasti. Sitten viime näkemän olen oppinut ymmärtämään silitysten päälle ja otan niitä auliisti kehräten vastaan.

Syliin minua ei saa vielä ottaa, mutta viereen saa istahtaa varovasti, kunhan osaa silityksen jalon taidon. Pisuongelmat ovat takana päin; viimeisestä hutipisu sattui lokakuussa, ja sekin oli palvelijan syytä, kun hän unohti täyttää Feliway-haihduttimen. Piilossa mökötys on sekin mennyttä aikaa; nykyinen lempipaikkani on ikkunalauta, jolta käsin tarkkailen Pyynikin liikennettä ja louskutan leukojani puussa pistäytyville variksille (katso video!).

Suurin ongelma on nyt leikkikaverin puute; edellinen kaveri muutti Siuroon ja uusi tulokas lähinnä mököttää sohvan takana, kuten minäkin joskus muinoin… Eli energinen kissakaveri haussa, tositarkoituksella!

Minua palvellaan tällä hetkellä Tampereen Pyynikillä, jonne myönnän mielelläni audiensseja. Yhteydenotot sähköpostilla osoitteeseen liina.harkonen [a] gmail.com


***
Luethan Ohjeita kissan ottajalle ennen yhteydenottoa.
Lue myös haastattelukysymykset kissanottajille.
Aikuisen kissan suojamaksu on 140€.
Pennun suojamaksu on 150€.
Kahden kissan suojamaksu on 240€.
Kahden pennun suojamaksu on 260€.Lisätietoja

Jaa Facebookissa »

« Takaisin edelliselle sivulle