Hiro, Tampere


26.06.2020

Tässä esittäytyy Hiro, komea nelivuotias leikattu poika. Pennusta asti sisäkissana ollut Hiro etsii nyt tositarkoituksella loppuelämän kotia. Ihanteellisessa kodissa olisi ainakin yksi kiva kissakaveri, lasitettu parveke tai ulkoiluaitaus sekä ihminen tai ihmisiä, joilla olisi aikaa antaa Hirolle paljon huomiota, sekä tietenkin paljon herkkuja, kuten kanankauloja. Hiro ei sovi ainoaksi kissaksi, eikä hän myöskään oikein mahdu koirien tai pienten lasten kanssa samaan taloon, koska hän on hiukan arka ja kaipaa rauhallista kotia, jossa saa rohkaistua omaan tahtiin.

Hiro tuli ensikotiin kodinvaihtajana, kun aiemman kodin toinen kissa alkoi kiusata häntä ja hän alkoi stressaamaan liikaa. Hiro myös alkoi tuolloin hutipissailla, ja eläinlääkärissä syyksi epäiltiin sakkaa virtsarakossa ja/tai stressiä. Sen vuoksi Hiro onkin nykyään eritysruokavaliolla, joka tuntuu auttavan: ainakaan ensikodissa hutipissailua tai muita virtsaongelmia ei ole esiintynyt.

Ensikodissa Hiro on nyt luuraillut kesäkuun puolesta välistä asti, ja toistaiseksi hän on ollut melko arka poika. Suurimman osan päivästä hän viettää piilottelemalla sohvan alla tai muussa kivassa piilopaikassaan. Välillä, etenkin iltaisin, hän kuitenkin rohkaistuu tutkiskelemaan muutakin asuntoa. Hiro on myös pariin otteeseen antanut ihmisten silitellä itseään ja kerran tai kaksi jopa tullut ihan itse puskemaan ja kerjäämään rapsutuksia. Läheisyys siis selkeästi kiinnostaa, vaikka se jännittääkin.

Muiden kissojen suhteen Hiro on osoittanut selkeää mielenkiintoa, ja hän ehdottomasti kaipaa uuteen kotiinkin sosiaalisen kissakaverin, jonka kanssa voi viettää yhteisiä pesuhetkiä. Kaveri ei saisi olla liian aggressiivinen, että Hiro ei taas joudu kiusatuksi. Leikkisyys olisi plussaa. Aiempi omistaja tiesi kertoa, että Hiro on yleensä luonteeltaan hyvin energinen, ja tarvitseekin siksi normaalisti paljon aktiviteetteja. Ensikodissa tämä puoli hänen luonteestaan ei ole vielä tullut esille, mutta kunhan poika tottuu uuteen väliaikaisasumukseensa, niin eiköhän hänen villimpi puolensa nouse myös esiin, ja sen vuoksi myös kissakaverin olisi hyvä pitää leikkimisestä.

Arkuudestaan huolimatta Hiro on fiksu poika, joka muun muassa oppi itse avaamaan eristyshuoneensa oven sen jälkeen, kun hän tajusi, että öinen maukuminen ei saa ihmisiä avaamaan sitä hänen puolestaan.  Hiro on myös kovin utelias ja tykkää tutkia uusia paikkoja parhaan piilon löytämiseksi. Mikäli hän haluaa huomiota, ruokaa, oven auki tai muuta vastaavaa, hän osaa kyllä pitää ääntä itsestään.

Hiro on sisäsiisti, leikattu, rokotettu, sirutettu ja madotettu. Häneltä on myös otettu FIV- ja FeLV-testit, jotka olivat kummatkin negatiiviset. Ensikodissa Hiro on tosiaan ollut erikoisruokavaliolla, jonka noudattamiseen myös uuden kodin odotetaan sitoutuvan. Joitakin etuhampaita Hirolta puuttuu, mutta se ei ole menoa haitannut!

Hirosta voi kysellä lisää Heliltä, heli.luosujarvi [at] gmail.com. Häntä on mahdollista päästä tapaamaan Tampereelle Hervantaan sopimuksen mukaan. Mikäli kiinnostuit Hirosta, ota yhteyttä ja kerro, millainen koti sinulla olisi tarjolla. Mitä kattavampi hakemus, sitä helpompi on arvioida, sopisiko Hiro juuri sinulle.


***
Luethan Ohjeita kissan ottajalle ennen yhteydenottoa.
Lue myös haastattelukysymykset kissanottajille.
Aikuisen kissan suojamaksu on 170€.
Pennun suojamaksu on 180€.
Kahden kissan suojamaksu on 260€.
Kahden pennun suojamaksu on 320€.Lisätietoja

Jaa Facebookissa »

« Takaisin edelliselle sivulle