Hertta, Valkeakoski


05.02.2019

Hertta eli Hertta Elliini Isoviiksi on noin 6-8 vuotias tyttö, joka on elänyt elämänsä ulkorakennuksessa useita pentueita synnyttäen. Ihmiskontakti on rajoittunut ruokaan, mutta kun omistajan kissapopulaatio on meinannut lähteä lopullisesti hallinnasta, on apua onneksi saatu ja niin Herttakin otettiin talteen ja luovutettiin Kisu ry:lle.

Hertan talteenotto tapahtui syyskuussa ja Hertta oli tuolloinkin viimeisillään tiineenä, synnyttikin talteenoton jälkeisenä päivänä, onneksi nyt sitten sisätiloihin turvallisesti. Kun pennut olivat luovutusikäisiä ja löytäneet omat kotinsa, siirtyi Hertta ensikotiin Valkeakoskelle tammikuun alkupuolella.

Hertta on hieman arka ihmisiä kohtaan, mutta erittäin kiltin oloinen. Hertta myös ottaa kinkkua kädestä ja totuttelu ihmiseen on aloitettu ja hyvällä mallilla. Hertta liikkuu rennosti talossa ja jää tai tulee usein sohvalle makoilemaan vaikka ihminen istuu sohvalla. Vielä Herttaa ei kuitenkaan silittelemään pääse.

Hertta tulee erittäin hyvin muiden juttuun muiden kissojen kanssa ja hakeutuu mielellään niiden seuraan, edes ensikodin hieman nyreän 12v rouvan murinat ei aiheuta mitään vastakaikua. Myös koiriin Hertta suhtautuu hyvin tyynesti ja on se tavattu myös koiran vierestä tyynesti istuskelemasta.

Iästään huolimatta Hertassa vaikuttaisi olevan ainakin jonkin verran leikkisyyttä, sillä välillä se leikkii hiljaa itsekseen ja pieniä juoksupyrähdyksiä ensikodin oman 2v poikakissan kanssa on nähty. Toisaalta omien pentujen aivan riehakkaat leikit eivät enää loppuajasta tainneet olla enää Hertan mieleen.

Hertta toivoisi löytävänsä kodin jossa sillä olisi kissaseuraa, sillä Hertta selvästi tykkää muiden kissojen seuraan hakeutua lepäilemään. Uudelta omistajalta Hertta toivoisi hieman kärsivällisyyttä, jotta lopullinen luottamus voitetaan.

Hertta on sirutettu, madotettu useita kertoja sekä leikattu, eli valmis uuteen omaan kotiin.

Yhteydenotot: sabina.lahteenmaki [a] gmail.com


***
Luethan Ohjeita kissan ottajalle ennen yhteydenottoa.
Lue myös haastattelukysymykset kissanottajille.
Aikuisen kissan suojamaksu on 120€.
Pennun suojamaksu on 130€.
Kahden kissan suojamaksu on 200€. Lisätietoja

Jaa Facebookissa »

« Takaisin edelliselle sivulle