Dolly, Tampere


04.03.2019

PÄIVITYS 24.2.2019
Dolly muutti joulukuussa 2018 uuteen ensikotiin Tampereen Pyynikille
aiemman ensikodin muuton vuoksi. Kodinvaihdos oli Dollylle järkytys, ja
ensimmäiset viikot se murjotti liki katatonisena sohvan alla. Sittemmin
Dolly on tehnyt itselleen mukavan pesän sohvan ja seinän väliin, suoraan Feliway-haihduttimen alle. Se jaloittelee pääasiassa palvelusväen katseilta piilossa, ja kipittää takaisin pesäänsä oitis kun tulee huomatuksi. Edistystäkin on toki tapahtunut; Dolly pitää kovasti rapsutuksista, silityksistä ja harjauksesta, ja ilmaisee somasti tassuaan ojentamalla, jos rapsutteluhetki on jäämässä sen mielestä liian lyhyeksi. Nykyinen palvelija olettaakin, että Dollya on joku pentuna hellinyt, mutta sitten se on jätetty oman onnensa nojaan, ja luottamus ihmiseen on mennyt. Dollyn kuuloa on testattu soittamalla erilaisten lintujen laulua, ja se reagoi vain pöllön ääneen, eli luultavasti ei kuule korkeita taajuuksia. Kulmahampaiden puuttuminen merkitsee myös sitä, että Dolly tulee tarvitsemaan hammashoitoa ientulehdusta vastaan.

Toisin kuin aiemmassa ensikodissaan, Dolly ei pidä lainkaan nykyisen
ensikodin kissakaverista, joka on sen makuun liian nuori, vilkas ja
röyhkeä. Leluista lähinnä höyhenhuisku on hieman kiinnostanut Dollya, ja sen aktivointiin pitää käyttää aikaa. Dolly luovutetaankin rauhallisen kissan kaveriksi tai harkinnan mukaan ainoaksi kissaksi kotiin, jossa sille riittää paljon aikaa, rakkautta ja kärsivällisyyttä luottamuksen rakentamiseen.

Dolly on nätti raidallinen pallopää, joka noin viiden vuoden heitteilläolon jälkeen otettiin talteen heinäkuussa 2018 kahden pentunsa kanssa. Dolly on ollut nyt syksyn ensikodissa saatuaan leikkaukset, rokotukset, madotukset ja sirutukset pois alta.

Dolly-tyttö pelkää vielä toistaiseksi ihmistä, mutta antaa kyllä tulla lähelle ja haistaa joskus kättäkin. Arkuutensa vuoksi Dolly sopisi parhaiten yhden tai kahden aikuisen ihmisen talouteen. Lapsien kanssa hän ei luultavasti tulisi toimeen, sillä kova meteli voi stressata tyttöä liikaa. Dolly tarvitsee myös ihmisen joka osaa olla hänen kanssaan kärsivällinen ja joka osaa antaa hänelle tilaa ja rauhaa tutustua kotiinsa.

Jos Dollyn haluaa liikkuvan tilasta jonka hän valitsee paikakseen, laktoositon kerma on hyvä houkutin. Dollylla on ollut rankka elämä ja hänen hampaissaan se näkyy. Tytöllä on hyvin vähän hampaita jäljellä joten hänen ruokansa on parasta pehmentää haarukan avulla. Tyttö on muuten kovin kaikkiruokainen, eikä nirsoile. Kissanvessatoimetkin sujuvat tytöllä ilman ongelmia.

Ensikoti epäilee Dollylla olevan myös jonkin asteista vikaa kuulossa, sillä hän ei reagoi kun hänelle puhuu, mutta se saattaa johtua tytön diivamaisesta asenteesta, eikä kuulon puutteesta.

Kotiuduttuaan Dolly alkaa nukkua mitä omituisimmissa asennoissa, niskat ja pää milloin missäkin ilmansuunnassa, hiljaa kuorsaten. Dollylla on myös suloinen tapa maiskuttaa suutaan kun hän haistaa jotakin hyvää syötävää edessään. Hän vaatii myös ruokarauhan, eli hän ei suostu syömään ennen kuin hän tietää ettei häntä tuijoteta.

Dolly tuntuu pärjäävän vanhempien, rauhallisten kissojen kanssa paremmin, mutta selviytyy myös vähän nuorempien ja leikkisämpien seurassa. Nykyisessä ensikodissaan Dollylla on kaverina riehakas 7kk kolli joka välillä käy tytön hermoille ja tämä antaa kollille pienen luunapin varoituksena, mutta kaksikko nukkuu silti suloisesti vierekkäin päivisin ja jakaa kiltisti ruokalautasetkin yhdessä.

Dolly luovutetaan sirutettuna, leikattuna ja rokotettuna.

Dolly myöntää audiensseja Tampereen Pyynikille, liina.harkonen [a] gmail.com


***
Luethan Ohjeita kissan ottajalle ennen yhteydenottoa.
Lue myös haastattelukysymykset kissanottajille.
Aikuisen kissan suojamaksu on 140€.
Pennun suojamaksu on 150€.
Kahden kissan suojamaksu on 240€.
Kahden pennun suojamaksu on 260€.Lisätietoja

Jaa Facebookissa »

« Takaisin edelliselle sivulle