Belial, Tampere (Varattu)


24.06.2020

Belial on arviolta 3-vuotias ujohko ja komea tummaturkkinen kolli, joka loukutettiin toukokuussa populaatiosta. Uteliaisuutta ja leikkisyyttä tästä pojasta löytyy, vaikka onkin alkuun ollut hieman vetäytyvää ja turvallisuudenhakuista sorttia. Belial sirputtaa suloisesti kimeään ääneen kuin pikkulintu – etenkin toisille kissoille ja erityisesti silloin, kun ei itse uskalla etsiä lajitovereitaan, mutta kaipaisi seuraa edes näköetäisyydelle. Belial etsii kotia, jossa olisi lempeä ja rohkaiseva kissakaveri jo entuudestaan sekä kärsivällistä palvelusväkeä tukemaan pojan kesyyntymisprosessia.

Saapuessaan ensikotiin Belial oli aikamoinen känkkäränkkä kantokopassaan, ihmiselle uhkailtiin kovasti sähisten. Epämukavasta kopasta päästyään kollista kuoriutui kuitenkin ihan suloinen tapaus. Uutta ympäristöä ensikodissa on tutkittu pikkuhiljaa ja metri kerrallaan – Belial palaa aina omaan ns. turvapaikkaansa saunan lauteille, kun on tehnyt lyhyitä tutkimusmatkojansa. Erityisesti kiipeileminen raapimapuissa ja hyllyjä pitkin vaikuttavat poikaa kiinnostavan, joten olisi hyvä, että ikiomassa kodissa Belial saisi seikkailla korkeammilla tasoilla.

Toiset kissat Belial hyväksyy ilomielin ja heitä mielellään tuijotteleekin pienen matkan päästä, aivan heti hän ei mene lähelle vaan antaa toisten lähestyä ensin. Tärkeää on kuitenkin ilmoittaa omasta olemassaolostaan, ja Belial tekee sen päästämällä toisille kissoille äänekkäitä kurnahduksia. Ihmisiä vielä vierastetaan, mutta ajoittaiset päälaen rapsutushetket sopivat kyllä mainiosti. Välillä niinkin hyvin, että käynnistyy hiljainen kehräysmoottori päälle. Huomiota Belial ei vielä ihmisiltä uskalla tai osaa omatoimisesti hakea.

Leikkituokiot käyvät mieluiten omassa rauhassa pehmeillä lelupalloilla tai tuijotellen lintuvideoita ruudulta. Myös virmanjuurityynyt kiehtovat kauheasti, mutta lelukepit ja -huiskat eivät kollin saalistustottumuksiin oikein vielä uppoa. Monet kissat käkättävät ja vaanivat selkeästi saaliitaan takatassuja tarpoen, mutta Belialin mielestä paras tekniikka on vain tuijottaa ja irvistää! Leluilla leikkimistä harjoitellaan päivittäin niin ihmisten kanssa että ihan vain niiden seurassa, jotta poika rohkaistuisi – herkkupalojen avulla Belialin motivaatio herääkin erittäin nopeasti!

Ensikodissa erityisesti raaka- ja märkäruoat ovat maistuneet mainiosti, mutta kuivaruokaa Belial ei tajua sitten yhtään. Välillä pojalle on tarjottu pieniä paloja kalkkunan leikkelettä nameina – tällöin Belial unohtaa täysin epävarmuutensa ihmisiä kohtaan ja noutaa kalkkunaa ihan kämmeneltäkin asti. Vaikka ihmiset hieman jännittävätkin, Belial tulee rohkeasti vastaan ruoka-aikoina. Hiekkalaatikolla käynti sujuu moitteettomasti, oli kyseessä sitten klassinen katollinen, edestä käytävä malli tai päältä loikattava vessa. Belial ei vielä luota täysin ihmisiin, ja varsinkin kantokopassa matkustaminen vaikuttaa olevan kollin pahin painajainen, joten haussa on koti, jossa sitoudutaan ymmärtämään ja tukemaan hieman hitaanpuoleista sopeutumista yhteiseloon ihmisten kanssa.

Belial on rokotettu, leikattu, sirutettu ja madotettu. Lisäksi kollin FiV- ja FeLV-testit ovat negatiiviset. Luovutetaan kotiin, jossa on jo rento kissakaveri odottamassa. Otathan rohkeasti yhteyttä, mikäli juuri Sinulla olisi tarjota ikioma koti tälle komealle kotipantterille!

Belial majailee Tampereella Multisillassa. Yhteydenotot ja lisätiedot: Peksu Järvinen / jarvinenparichat [at] outlook.com.


***
Luethan Ohjeita kissan ottajalle ennen yhteydenottoa.
Lue myös haastattelukysymykset kissanottajille.
Aikuisen kissan suojamaksu on 170€.
Pennun suojamaksu on 180€.
Kahden kissan suojamaksu on 260€.
Kahden pennun suojamaksu on 320€.Lisätietoja

Jaa Facebookissa »

« Takaisin edelliselle sivulle