Arvo, Tampere


09.03.2020

Arvo on noin 4-vuotias reipas ja utelias astmalla varustettu kissaneiti, joka saapui yhdistykselle pari vuotta sitten erittäin huonossa kunnossa. Pitkästä toipumisprosessista sekä lukuisista lääkärikäynneistä huolimatta Arvo on ollut todella elämäniloinen ja ihmisistä kiinnostunut tapaus – nyt on tyttösen tilanne niin hyvällä mallilla, että on aika löytää Arvolle ikioma koti!

Tärkeimmät asiat Arvon elämässä ovat ehdottomasti pitkät rapsutteluhetket ja kissakavereiden kanssa temmeltäminen. Ensikodista löytyykin Arvoa tsemppaava kissakaveri, jonka kanssa juostaan rallia, painitaan, pestään turkkeja, nukutaan lusikassa ja huudetaan oikein keuhkojen pohjasta asti jos toista ei näy missään. Kissakaveri on myös ollut Arvon tukena ja turvana tilanteessa kuin tilanteessa, eikä ole säikkynyt Arvon astmakohtauksia tai lääkäristä tullessa vieraita hajuja.

Muut lajitoverit eivät niinkään Arvosta välitä, mutta se ei Arvoa haittaa – välillä täytyy heitäkin yllyttää leikkihetkiin ja ihmetellä, miksi ne vaan sähisee takaisin. Arvo ei aina ihan ymmärrä henkilökohtaista tilaa kissojen välillä. Jos kukaan ei neidin kanssa leiki, hän temmeltää itse menemään paikasta toiseen sujahtaen ja välillä piiloista ääneen maukuen.

Yleiset käytöstavat ovat Arvolla hienosti hallinnassa ja tarpeilla käydään hiekkalaatikolla kissanvessan mallista riippumatta. Arvo on myös kovin siisti yksilö, sillä jätökset peitellään aina huolellisesti ja satunnaiset karvapallo-oksennuksetkin hän on toimittanut hiekalle. Ruokaillessa Arvo saattaa tutkia muidenkin kissojen lautaset, kunhan on syönyt omalta astialtaan kaiken minkä suuhunsa saa: Arvolla ei ollut yhdistykselle tullessaan ollenkaan etuhampaita ja alakulmureita sekä ajankohtainen hammasremontti vie lähes loputkin mennessään, joten välillä tyttösen on vaikea saada ruokakupit täysin puhtaaksi murusia myöten.

Yhden tärkeän asian Arvo on myös oppinut: ihminen on iso kissakaveri. Kun sellaiselle maukuu tai sitä tuijottaa tarpeeksi intensiivisesti, lentää pehmeä pallo tai ilmestyy keppilelu paikalle. Varsinkin jälkimmäisen kanssa Arvo jaksaisi touhuta vaikka koko päivän! Aamuisin sekä iltaisin ihmispalvelijaa seuratessa tulee myös ruoka. Ruokailuhetket eivät kyllä nopeammin tällä tekniikalla tule, mutta eihän sitä voi varmaksi tietää.

Lisäksi kun ihmisen viereen parkkeeraa yöksi nukkumaan, saa mahdollisesti silityksiä sekä rapsutuksia kaupan päälle, niitäkin viimeistään sitten kun se herää. Pääsääntöisesti Arvo nukkuu päivisin kissakaverin ja öisin ensikodin tädin kainalossa, mutta välillä tyttö hakee omaa rauhaa nukkuen patteripedillä tai kiipeilypuussa itsekseen. Toisinaan paras paikka löytyy ahtautumalla ihmispalvelijan ja kissatoverin väliin.

Lääkitysten vastaanottamisen sekä julkisilla matkustamisen suhteen Arvo onkin jo aikamoinen konkari. Neiti on myös erittäin leppoisa tapaus – syliin ja kantokoppaan saa nostaa ilman että tyttö hätiköisi. Mieluummin Arvo jäisi kuitenkin syliin. Inhalaattorin kanssa toimiminen on neitokaiselle arkipäivää ja nykyään ihan mieluisaa hommaa, sillä joskus lääkkeiden kanssa saattaa saada jotain maukasta. Kuullessaan lääkekaapin käyvän Arvo tuleekin jo holleille odottamaan että saadaan lääkitys hoidettua ja sitten koittaa herkkuhetki – lääkkeenannot sekä Arvon käsittely yleensä ovat helposti hoidettavissa.

Toimenpiteistä huolimatta Arvo on siis sosiaalinen, puhelias ja ystävällinen tyttö. Etenkin rapsuteltaessa käynnistyy kehräysmoottori ja pienet etutassut leipovat tarmokkaasti maata. Useimmiten Arvo innostuu rapsutuksista niin, että koko kissa kellahtaa kyljelleen lattialle kierien ja pöristen. Vaikka Arvo kovasti huomiota haluaisikin ihmiseltä, hänen on välillä sitä vaikea itse pyytää – tällöin neitokainen seuraa ihmispalvelijaa huoneesta toiseen noin metrin etäisyydellä ja jää istuen tuijottamaan odottavasti. Eli Arvo tulee tarvitsemaan hieman ajatuksia lukevaa, ikiomaa henkilökuntaa itselleen. Sekä ehdottomasti aktiivisen kissakaverin!

Arvo luovutetaan leikattuna, rokotettuna, madotettuna ja sirutettuna. Näiden lisäksi Arvo käy hammasremontin loppuun asti, ennen kuin olisi valmis muuttamaan ikiomaan kotiin. Tulevan kodin on myös ehdottomasti sitouduttava astman päivittäiseen hoitoon ja käyttämään Arvoa lääkärissä vuositarkastuksissa – niin yleiskunnon, astman kuin suunkin kontrollin vuoksi. Arvo maijailee Tampereella, Multisillassa.

Yhteydenotot ja lisätiedot: Peksu Järvinen/ jarvinenparichat [a] outlook.com


***
Luethan Ohjeita kissan ottajalle ennen yhteydenottoa.
Lue myös haastattelukysymykset kissanottajille.
Aikuisen kissan suojamaksu on 140€.
Pennun suojamaksu on 150€.
Kahden kissan suojamaksu on 240€.
Kahden pennun suojamaksu on 260€.Lisätietoja

Jaa Facebookissa »

« Takaisin edelliselle sivulle