Aino, Helsinki


15.03.2020

Aino 9 vuotta, Helsinki

Aino saapui yhdistykselle 2019 syksyllä kodin vaihtajana, itsestään riippumattomista syistä. Aino luovutettiin yhdistyksen hoiviin yhdessä veljensä kanssa, joka menehtyi myöhemmin syksyllä diabeteksen ja munuaisvaivojen uuvuttamana. Aino suri veljeänsä pitkään, mutta alkoi lopulta osoittamaan merkkejä piristymisestä.

Aino on kiltti, lempeä ja herkkä kissa. Aino on äärimmäisen seurallinen ja rakastaa ihmiseltä saamaansa huomiota. Aino juttelee karhean käheällä äänellään vaatien rapsutuksia. Ainoa saa silitellä ja rapsutella sydämensä kyllyydestä loputtomiin, sillä siihen hän ei tunnu kyllästyvän ikinä. Aino ei ole erityisen kiinnostunut muista kissoista, vaan ensisijaisesti hakee hellyyttä ja huomiota ihmiseltä. Vieraat ihmiset saattavat säikyttää Ainon piiloon, josta hän kömpii esiin tutun ihmisen luokse vieraiden lähdettyä. Meteli ja hässäkkä pelottavat. Nostelusta Aino ei pidä, mutta kuljetuskoppaan laitto onnistuu kuitenkin kohtuu helposti.


Aino hoitaa vessassa käynnit asian mukaisesti, niin kuin hienon rouvan kuuluukin. Aino syö enimmäkseen raakaruokaa. Tonnikala ja muut kalat, ovat Ainon suurinta herkkua. Naudan ja kanan liha maistuu toisinaan, mutta sen makuun kyllästytään helposti. Kalaruuat maistuvat hyvinkin päivittäisenä ruokana. Kuivaruokana ja märkäruokina maistuvat erityisesti Fitmin Purity sarjan tuotteet. Ensikodissa Aino on ollut täysin viljattomalla ruokavaliolla. Aino on hoikka tyttö ja tarvitsee paljon ravinteikasta ruokaa myös uudessa kodissaan.

Ainon hampaat on hoidettu kuntoon 2019 keväällä, eläinlääkärin todettua hampaan kiinnityskudossairauden, parodontiitin. Ainolta poistettiin huonon hammashygienian myötä heiluvat hampaat ja putsattiin hammaskivet kaikilta pinnoilta. Parodontiitin myötä on äärimmäisen tärkeää, että Ainon suun hygieniaa hoidetaan asian mukaisesti, jotta Aino ei joudu enää kokemaan hampaiden kivuliasta irtoilua. Ainoa tulee käyttää hammaskiven puhdistuksessa säännöllisesti eläinlääkärin suositusten mukaisesti. Ainon kanssa harjoitellaan myös hampaiden pesua, jota olisi hyvä jatkaa myös uudessa kodissa terveyden ylläpitämiseksi.

Aino toivoo uudelta kodilta rauhallisuutta, rakkautta ja paljon huomiota. Aino ei välttämättä tarvitse uudessa kodissaan kaverikissaa, mikäli Ainon omalla ihmisellä on antaa hänelle paljon huomiota ja hellyyttä päivittäin.

Ainoon pääsee tutustumaan Helsingin Pitäjänmäessä sijaitsevassa ensikodissa. Varauduthan, että Aino saattaa ujostella kovasti vierasta ihmistä ensimmäisellä tapaamiskerralla.

Yhteydenotot: isabel.lammila [a] gmail.com


***
Luethan Ohjeita kissan ottajalle ennen yhteydenottoa.
Lue myös haastattelukysymykset kissanottajille.
Aikuisen kissan suojamaksu on 140€.
Pennun suojamaksu on 150€.
Kahden kissan suojamaksu on 240€.
Kahden pennun suojamaksu on 260€.Lisätietoja

Jaa Facebookissa »

« Takaisin edelliselle sivulle