Suffeli ja Pandora, Helsinki


11.11.2019

Ensikodissa ystävystyneet ja toisistaan erottamattomat kaverukset Suffeli ja Pandora hakevat nyt yhteistä loppuelämän kotia. Suffeli on 3 vuotias ja Pandora vähän päälle 1 vuotias. Luonteeltaan kissat ovat hyvinkin erilaiset, mutta se ei menoa ja ystävyyttä estä. Parasta puuhaa onkin yhteiset paini- ja hippaleikit sekä yhteiset pesutuokiot. Pariskunta tykkää nukkua myös yhdessä sylikkäin.

Suffeli (musta) on perusluonteeltaan rauhallinen ja hieman ujohko. Suffelin katse on lempeä ja olemus rento, arvaamattomia tilanteita kuitenkin säikkyy. Suffeli seurailee aktiivisesti muiden puuhia, mutta viihtyy myös omissa oloissaan rauhallisena. Iltaisin hiippailee sohvan selkänojalle ihmisen lähelle, mutta saattaa kavahtaa etäämmälle kosketus yrityksen yhteydessä. Suffeli on sosiaalisilta taidoiltaan hieman reppana, jolle laumassa toimiminen tuottaa omat haasteensa. Pandoran kanssa yhteiselo sujuu kuitenkin mallikkaasti. Herkkuruokaa Suffeli maistelee ihmisen kädestä asti ja ruokakupiltakin ruoka vietäisiin ennen kuin sitä ehtinee kuppiin asti laittamaan. Kiitollisena puskee usein jalkaa ruokaa laitettaessa. Silitys kontaktiin pääsee helposti ruokakupilla. Lempi nukkumapaikka ensikodissa on parvekkeen sohva ja sisätiloissa olohuoneen sohvan selkänoja.

Pandora (kirjava) on perusluonteeltaan utelias, rohkea ja dominoiva. Laumassa Pandora käyttäytyy muita pelkäämättä päällepäsmärin elkein syöden röyhkeästi muiden ruuat ja yllyttäen itsepintaisesti vanhempia kissoja painimaan kanssaan. Ihmisiä kohtaan hitaasti lämpeävä. Pelkää vieraita ihmisiä alkuun kovasti, mikä näkyy piileskelynä ja sähähdellen karkuun juoksemalla. Tutustuttuaan useammalla tapaamiskerralla, alkaa kuitenkin pikku hiljaa rentoutumaan ja luottamaan uuteen tuttavuuteen. Herkkuruokaa syö tutun ihmisen kädestä ja on vastaanottamassa ovella aina sisään tultaessa. Lempi nukkumapaikat ovat katon rajassa olevat pesät, sekä muut suojaisat piilopaikat.

Kissat ovat tulleet Kisulle arkoina ulkokissoina ja ihmiseen tottumista ja kesyyntymistä on harjoiteltu ensikodissa. Kumpikaan ei ole vielä täysin kosketuskesy ja uuden ihmisen kosketukseen tottuminen tulee varmasti viemään aikaa myös loppuelämän kodissa. Uudessa kodissa tulee varautua siihen, että kissoilla menee oma aikansa siihen, että rakentavat luottamuksen uusiin ihmisiin ja uuteen ympäristöön. Luottamus ihmisen ja kissan välillä rakentuu ja vahvistuu pikkuhiljaa. Kissat luovutetaan yhdessä rauhalliseen ja heidän, tarpeet huomioivaan kotiin. Molemmat kissat ovat leikattuja, sirutettuja ja madotettuja.

Mikäli kiinnostuit Suffelista ja Pandorasta ja haluat kissoja tulla katsomaan, niin laitathan viestiä osoitteeseen isabel.lammila [a] gmail.com ja vastaat samalla ohessa oleviin Kisun haastattelukysymyksiin http://www.kissojensuojelu.fi/toimintaan-mukaan/kysymykset/ .


***
Luethan Ohjeita kissan ottajalle ennen yhteydenottoa.
Lue myös haastattelukysymykset kissanottajille.
Aikuisen kissan suojamaksu on 140€.
Pennun suojamaksu on 150€.
Kahden kissan suojamaksu on 240€.
Kahden pennun suojamaksu on 260€.Lisätietoja

Jaa Facebookissa »

« Takaisin edelliselle sivulle