Panda, Kuru


06.10.2017

Panda, tuttavallisemmin Iso-Pate tai Isopääpoika, tuli meille Parkanosta huhtikuussa – 17. Kolli oli kovia kokenut, otsassa oli tappelujälkiä ja eläinlääkärissä myöhemmin huomattiin lisää jälkiä kaulassa. Lisäksi kaikki kulmahampaat olivat poikki. Ikää on arviolta viisi vuotta, ei siis enää mikään nuorukainen, mutta mies parhaassa iässä kuitenkin. Panda sopeutui hyvin porukkaan, vaikka pelkkiä poikia olikin laumassamme. Ruoka maistui ja maistuu edelleenkin hyvin, siinä ohessa madotukset oli helppo hoitaa. Eläinlääkäri kastroi pojan ja samalla laitettiin rokotus ja siru niskaan. Valitettavasti samalla reissulla paljastui, että mittava hammasremontti on Pandalle tehtävä, koska kaikki kulmahampaat olivat poikki. Muuta ongelmaa ei löytynyt, taisteluhaavatkin paranivat omia aikojaan ja uusia ei ole enää tulossa, koska kulkurielämä on nyt ohitse. Hammashoidon jälkeen, kun Panda on leikkauksesta toipunut, se on valmis uuteen kotiin.

Panda on vielä arka, mutta vähän on jo saanut päätä silittää, kun poika tuntee olevansa turvallisessa paikassa. Mutta kuten kuvista voi huomata, liika huomio ihmisen taholta on vielä kovasti pelottavaa. Kärsivällisyyttä ja aikaa siis vaaditaan uudelta kodilta, mutta en yhtään epäile etteikö Pandaan uhrattu vaiva maksaisi itseään moninkertaisesti takaisin.

4.10.2017

Panda on nyt kovasti kesyyntynyt; sitä saa varovaisesti silittääkin. Itse asiassa se tulee jo vaivihkaisesti kerjäämään leuanalusrapsutuksia puskemalla ojennettua kättä. Vielä se ei kuitenkaan pysty täysin rentoutumaan ja luottamaan ihmisen tarkoitusperiin vaan silittävää kättä täytyy pitää tarkasti silmällä.

Hammasremontti on nyt kokonaan ohi ja purukalusto kunnossa. Syömiseen Pantse keskittyykin nyt antaumuksella, mutta vaikka ruoka maittaakin hyvin, niin mikään ahmatti se ei kuitenkaan ole. Huonekaveristaan Anselmuksesta Pantse kyllä pitää, mutta välillä Anselmuksen liiallinen läheisriippuvuus ja jatkuva puskeminen aiheuttaa ahdistusta. Pantselle sopisikin elämänkumppaniksi joku suht rauhallinen yksilö, jonka vieressä voisi loikoilla, mutta joka välillä antaisi myös omaa aikaa ja yksinoloa. Siihenhän Pantse on tottunut seikkailtuaan yksin alkuelämänsä kaikki vuodet.

Pandan persoonallisuus alkaa siis pikkuhiljaa paljastua ja se persoona vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta. Nyt vaan se oikea koti pitäisi tällekin hiljaiselle miehelle löytyä.

Ihan ainoaksi kissaksi Pate ei lähtisi, joku sopivanikäinen, mukava tyttökaveri olisi kiva. Ulkoilut on ulkoiltu, joten sisäkissan pesti olisi hakusessa. Tätä isoposkista kollia voi tulla katsomaan sovitusti Kurun Poikelukseen.

Yhteydenotot Sari / sari.heikkila@netti.fi tai 044-5255267 (ilt.)


***
Luethan Ohjeita kissan ottajalle ennen yhteydenottoa.
Lue myös haastattelukysymykset kissanottajille.
Aikuisen kissan suojamaksu on 120€.
Pennun suojamaksu on 130€.
Kahden kissan suojamaksu on 200€. Lisätietoja

Jaa Facebookissa »

« Takaisin edelliselle sivulle