Molly, Espoo


08.06.2017

Molly on soma, pieni, pullea kissaneiti ja iältään arviolta viisi vuotta. Kissa loukutettiin kesällä 2016 yhdessä luovutusikäisten pentujensa kanssa. Loukutushetkellä Molly oli jo uudestaan viimeisillään tiineenä ja se sai syyskuussa toiset pennut sijaiskodissa. Urhea emo hoiti omien pentujensa lisäksi myös orpoja pentuja.

Pentujen lähdettyä jouluna omiin koteihinsa oli Mollynkin aika tammikuussa siirtyä Kissojen Suojelu ry:n ensikotiin, jossa sen kesyttämiseen oli paremmin aikaa ja resursseja. Aluksi Molly oli arka, pysytteli piilossa ja liikkui lähinnä öisin. Kuukausien myötä kissa kuitenkin rohkaistui ja alkoi viettää aikaansa esillä myös päivisin. Ensikodissa Molly ystävystyi muiden kissojen kanssa, puski niitä päällään ja leikki niiden kanssa. Kissa tottui myös koiriin ja kodin ääniin. Ihmisiin Molly alkoi luottaa sen verran, että saattoi nuuhkia heidän käsiään, mutta pakeni, jos sitä koetti silittää.

Toukokuun alussa Molly joutui vaihtamaan ensikotia. Kissa ei ottanut siirrosta takapakkia, vaan sopeutui nopeasti uuteen paikkaan. Eniten Molly innostui tavattuaan toisen ensikodin omista tyttökissoista, jolle se heti kurisi kutsuvasti. Toinen ensikodin omista kissoista sähisi Mollylle, mutta siitä Molly ei välittänyt. Huomattuaan, että ensikodin omat tyttökissat eivät olleet kiinnostuneita sen seurasta, Molly jätti ne rauhaan.

Mollyn lempipaikoiksi ovat muodostuneet raapimapuiden pehmeänkarvaiset pohjalevyt sekä kissoja varten lattialla oleva huopa. Niiden päällä Molly rennosti lepäilee ja jopa nukkuu täysin avoimella paikalla. Ihmisten lähestyessä varovasti kissa uskaltaa nuuhkia heidän sormiaan, mutta siirtyy päättäväisesti kauemmas, jos sitä koetetaan silittää. Lähestymisyritykset herättävät Mollyssa hämmennystä, jota se ilmaisee nuoleskelemalla huuliaan. Ihmisten taholta tulevat leikittämisyritykset ovat kissan mielestä selvästi pelottavia ja se siirtyy heti kauemmas, jos ihmiset lähestyvät sitä lelun kanssa. Mollya voi kuitenkin hieman aktivoida heittämällä sen lähelle kuivanappuloita, joita se maltillisesti liikkuu syömään. Ikkunalla istuskelusta ja ulkotarhassa olemisesta Molly myös pitää. Ensikotiin tultuaan Molly saattoi joskus miukua pienellä kimeällä äänellään, mutta enää se ei ole sitä tehnyt. Kovat äänet eivät pelota Mollya ja esimerkiksi imuria se väistää vasta sitten kun on pakko.

Puolen vuoden aikana Mollylle on kertynyt hieman ylimääräistä painoa. Neiti suostuu syömään lähinnä kuivanappuloita. Murekemaista märkäruokaa se saattaa syödä ruokalusikallisen, mutta kastikepohjaisista ruoista se nuolee vain kastikkeet. Lihoista Mollylle on kelvannut broilerinjauheliha. Mollyn erikoisherkkuna toimii silloin tällöin annettuna pieni pala juustoa.

Molly luovutetaan uuteen kotiin madotettuna, rokotettuna, leikattuna ja sirutettuna. Uuden omistajan on oltava valmis kärsivällisesti jatkamaan kissan kesyyntymisen edistämistä kotona. Lisäksi olisi hyvä tarkkailla, ettei neidille pääse kertymään enempää ylimääräistä painoa. Uuteen kotiin Molly tarvitsee myös kissakaverin rikastuttamaan elämäänsä. Koska Molly ei pelkää lapsia sen enempää kuin aikuisia, voisi se muuttaa myös lapsiperheeseen, kunhan lapset ovat jo sen ikäisiä, että ymmärtävät lähestyä arkaa kissaa varovasti.

Yhteystiedot: Suvi / suvi.kaski [a] outlook.com


***
Luethan Ohjeita kissan ottajalle ennen yhteydenottoa.
Lue myös haastattelukysymykset kissanottajille.
Aikuisen kissan suojamaksu on 120€.
Pennun suojamaksu on 130€.
Kahden kissan suojamaksu on 200€. Lisätietoja

Jaa Facebookissa »

« Takaisin edelliselle sivulle