Emppu, Kuru


12.03.2018

Emppu on 6-7 vuotias (eläinlääkärin arvio) kolli. Emppu oli ilmestynyt erään vanhan pariskunnan pihaan pyörimään ja kerjäämään syötävää. Kuukauden verran pariskunta odotteli, josko kissa olisi lähtenyt takaisin kotiinsa, mutta pakkasten tultua säälintunne voitti ja korjasivat kollin talteen kylmästä ja toivat yhdistykselle.

Emppu on kesy ja ihmisläheinen, ollut siis jonkun kissa ainakin joskus, mutta kukaan naapureista ei kissaa tunnustanut omakseen eikä sitä ole myöskään sen täälläoloaikana kukaan kysellyt.

Nyt olisi siis uusi koti hakusessa. Sitä Emppu kaipaileekin jo kovasti, koska joutuu nyt olemaan itsekseen yläkerran kissahuoneessa. Siellä Empulla on kyllä kissakavereita, mutta koska tuntuu suhtautuvan niihin aika pomottavasti, niin etsiikin kotia ainoana kissana.

Ihmisen seuraa Emppu etsii, kissojen ruokahuolto ym. on joskus hankalaa, kun jaloissa pyörii hellyyttä ja silityksiä kerjäävä karvajalka. Kehruukone toimii tauotta, vaikka sylissä ei Emppu kauaa viihdykään.

Sisäsiisteys on hallussa, ruuan suhteen nirsoillaan hieman, mutta se johtunee siitä, että Emppu tuntuu tottuneen markettimössöihin ja täällä sen ruokavaliota yritetään kääntää terveellisempään eli raakaruuan suuntaan. Leikin tiimellyksessä Emppu saattaa innostua hiukan liikaa, joten ihan pienten lasten kanssa se ei ole yhteensopiva.

Pyöreäposkista äijäenergiaa olisi siis tarjolla sitä kaipaavalle. Emppua voi tulla tapaamaan sovitusti Kurun Poikelukseen. Emppu luovutetaan madotettuna, rokotettuna, leikattuna ja sirutettuna.

Päivitys 30.1.2018: Kävimme Empun kanssa eläinlääkärissä ja siellä todettiin munuaisarvojen olevan hiukan koholla. Emppu siirtyi siis erikoisruokavaliolle eli syömään munuaisruokaa.

12.3.18

Empulle etsitään kotia ainoana kissana, mutta se ei ehkä olekaan ehdoton vaatimus. Emppu on nimittäin nyt tutustunut muutamaan huonetoveriinsa ihan ilman erottavaa verkkoseinää ja tämä tutustuminen meni oikein hyvin. Päästin teinijengin Empun puolelle huonetta; pikkupojat olivat kylläkin enemmän kiinnostuneita uudesta tilasta ja Empun leluista enemmän kuin Empusta itsestään. Emppu taas katseli hieman hämmentyneen, mutta kiinnostuneen oloisena riehuvia teinejä. Ehkä yhteisleikkikin olisi onnistunut, jos kokeilua olisi jatkettu pitempään.

Emppu siis voi lähteä yksinkin uuteen kotiin, mutta myös joku nuorempi, ystävällinen kissa sopisi Empun kaveriksi, kunhan kissojen toisiinsa totuttaminen hoidetaan kärsivällisesti ja ajan kanssa.

Yht.otot sari.heikkila [a] netti.fi tai 044-5255267 (ilt)


***
Luethan Ohjeita kissan ottajalle ennen yhteydenottoa.
Lue myös haastattelukysymykset kissanottajille.
Aikuisen kissan suojamaksu on 120€.
Pennun suojamaksu on 130€.
Kahden kissan suojamaksu on 200€. Lisätietoja

Jaa Facebookissa »

« Takaisin edelliselle sivulle