Aino-Tellervo, Tampere


01.02.2018

Aino-Tellervo on noin 1,5-vuotias ujo kissaneito. Tällä nurkkamöröllä on upea tumma turkki, uteliaat pyöreät silmät ja tarmokkaasti viuhtova häntä. Liikkuvia ihmisiä hän vierastaa vielä kovin paljon, mutta uskaltaa kuitenkin syödä, juoda ja käydä hiekkalaatikolla ihmisten läsnäollessa. Kesyyntymisen kanssa edetään hitaasti mutta varmasti – Aino seuraa mielellään ensikodin palvelusväen päivittäistä toimintaa ja rauhallisissa olosuhteissa jopa pienet rapsutteluhetket ovat sallittuja. Aino-Tellervo palautui yhdistykselle, kun ei uudessa kodissaan tullut toimeen nuoremman toimeliaan kissakaverin kanssa.

Arkeaan Aino viettää useimmiten joko kiipeilypuulla ulkoelämää katsellen tai sängyllä loikoillen. Leikkiminen ihmisten kanssa vielä epäilyttää, mutta neitokainen leikkii usein itsekseen leluhiirillä sekä pehmeillä palloilla. Enää ei Aino hakeudu viimeisimpään nurkkaan piiloon, vaan oleilee ja nukkuu kauneusuniaan avoimimmissa tiloissa. Ihmisten nopeat liikkeet saavat kissan vielä varuilleen, mutta varsinkin ruoka-aikoihin Ainon vierestä saa kävellä ilman että hän lähtisi kipittämään karkuun. Ensikodin omasta kissasta Aino pitää aivan mielettömästi ja lähestyy tätä suloisesti kuristen, kehräten sekä puskien, mutta kissojen välisiä paini- ja juoksuhetkiä hän vielä arastelee. Aino-Tellervo on myös ensikodin väkeä yllättänyt yhdellä suurella harppauksella kesyyntymisessään – myös öisin ihmisten nukkuessa hakeutuu neitokainen sänkyyn nukkumaan, joskus jopa ihan peiton alla lymyileviä ihmisjalkoja vasten.


Ensikotiin saapuessaan Aino söi huonosti, mutta lukuisista ruokavaihtoehdoista ehdottomaksi suosikiksi totesimme jauhelihan. Nykyään neitokainen rouskuttelee mielellään kuivaruokaa ja märkäruokakin passaa. Ruokailun jälkeen Aino-Tellervo jää tassujaan ja turkkiaan pesemään, vaikka lähettyvillä olisi ihmisiä katselemassa. Hiekkalaatikolla toimitaan siististi: jätökset peitetään nätisti eikä hiekkaakaan kovasti lentele laatikoiden ulkopuolelle. Mikäli päiväsaikaan Aino on suurimmaksi osaksi loikoillut, iskee yötä myöten kunnon aktiivisuuspiikki – pimeässä on parasta leikkiä kaikilla äänekkäimmillä lelupalloilla, joita omalta ulottuvilta löytyy! Jos ensikodin kissaväki ei ole lähettyvillä Ainon ollessa aktiivisimmillaan, alkaa Aino heitä kutsumaan suloisesti kurahdusten kautta naukuen.

Aino-Tellervo luovutetaan leikattuna, madotettuna, rokotettuna ja sirutettuna. Uudesta kodista tulee löytyä todella rauhallinen ja leppoisa kissakaveri, mutta Ainon ollessa vielä hieman epävarma ei häntä luovuteta kotiin jossa on pieniä lapsia. Kesyyntymisen kanssa on vielä tehtävää ja Ainon luottamuksen voittamiseksi hän tarvitsisi kodin, jossa riittää erittäin paljon kärsivällisyyttä toimia kissan ehdoilla. Neitokainen majailee ensikodissa Tampereen Hatanpäällä.

Lisätietoja ja yhteydenotot: Pauliina (Peksu)/ ppejael [a] gmail.com


***
Luethan Ohjeita kissan ottajalle ennen yhteydenottoa.
Lue myös haastattelukysymykset kissanottajille.
Aikuisen kissan suojamaksu on 120€.
Pennun suojamaksu on 130€.
Kahden kissan suojamaksu on 200€. Lisätietoja

Jaa Facebookissa »

« Takaisin edelliselle sivulle