Aino-Tellervo, Tampere


06.04.2018

Aino-Tellervo on 2-vuotias ujohko kissaneito. Tällä nurkkamöröllä on upea tumma turkki, uteliaat pyöreät silmät ja tarmokkaasti viuhtova häntä. Kesyyntymisen kanssa edetään hitaasti mutta varmasti – Aino seuraa mielellään ensikodin palvelusväen päivittäistä toimintaa ja rauhallisissa olosuhteissa rapsutteluhetket ovat sallittuja. Aino-Tellervo palautui yhdistykselle kun ei uudessa kodissaan tullut toimeen nuoremman toimeliaan kissakaverin kanssa.

Kesyyntymisen kanssa on tapahtunut suuri harppaus ja Aino viettääkin nykyään arkeansa näkyvillä sekä toisten kissojen seurassa. Ennen neitokaista ei saanut kuin katsoa, mutta nykyään etenkin aamuisin ja ennen ruoka-aikoja tämä pikkukissa tulee itse hakemaan rapsutuksia hieman haparoivin askelin kehräten. Enää ei Aino hakeudu viimeisimpään nurkkaan piiloon vaan uskaltaa pysyä paikallaan silloinkin, kun ihmiset kävelevät läheltä. Ensikodin omasta kissasta Aino pitää aivan mielettömästi ja lähestyy tätä suloisesti kuristen, kehräten sekä puskien, mutta kissojen välisiä paini- ja juoksuhetkiä hän vielä arastelee.

Ensikotiin saapuessaan Aino söi huonosti, mutta lukuisista ruokavaihtoehdoista ehdottomaksi suosikiksi totesimme jauhelihan. Nykyään neitokainen rouskuttelee mielellään kuivaruokaa ja märkäruokakin passaa. Ruokailun jälkeen Aino-Tellervo jää tassujaan ja turkkiaan pesemään pitkäksikin aikaa, onhan omat kauneusrutiinit tärkeitä! Hiekkalaatikolla toimitaan siististi: jätökset peitetään nätisti eikä hiekkaakaan kovasti lentele laatikoiden ulkopuolelle.

Aikaisemmin Ainolla on ollut tapana leikkiä vain öisin, mutta hiljalleen itsevarmuuden kasvaessa ovat leikkituokiot siirtyneet päiväsaikaan. Pehmoisat pallot ja kaikenlaiset leluhiirulaiset ovat ehdottomia suosikkeja. Ihmisten kanssa leikkiminen esimerkiksi höyhenkepillä onnistuu epäröiden – Aino mieluummin virikkeellistäisi itse itseään lelupalloillaan. Toisten kissojen kanssa leikkiminen on vielä pelottavaa, eikä Aino-Tellervo ihan ymmärrä yhteisten paini- ja rallileikkien perään. Kokiessaan olonsa uhatuksi Aino kipittää piilosille sohvan alle.


Aino-Tellervo luovutetaan leikattuna, madotettuna, rokotettuna ja sirutettuna. Uudesta kodista tulee löytyä todella rauhallinen ja leppoisa kissakaveri, mutta Ainon ollessa vielä hieman säikky ei häntä luovuteta kotiin jossa on pieniä lapsia. Kesyyntymisen kanssa on vielä tehtävää ja Ainon luottamuksen voittamiseksi hän tarvitsisi kodin, jossa riittää erittäin paljon kärsivällisyyttä toimia kissan ehdoilla. Neitokainen majailee ensikodissa Tampereen Hatanpäällä.

Lisätietoja ja yhteydenotot: Pauliina (Peksu)/ ppejael [a] gmail.com


***
Luethan Ohjeita kissan ottajalle ennen yhteydenottoa.
Lue myös haastattelukysymykset kissanottajille.
Aikuisen kissan suojamaksu on 120€.
Pennun suojamaksu on 130€.
Kahden kissan suojamaksu on 200€. Lisätietoja

Jaa Facebookissa »

« Takaisin edelliselle sivulle