Aino-Tellervo, Tampere


12.10.2017

Aino-Tellervo on noin vuoden ikäinen ujo kissaneito. Tällä nurkkamöröllä on upea tumma turkki, uteliaat pyöreät silmät ja tarmokkaasti viuhtova häntä. Liikkuvia ihmisiä hän vierastaa vielä kovin paljon, mutta uskaltaa kuitenkin syödä, juoda ja käydä hiekkalaatikolla ihmisten läsnäollessa. Asuinoloja tutkiessaan Aino kävelee kuin prinsessa – itsevarmasti sekä häntä kattoa kohden – ja ihmisiäkin kohdatessaan hän kipittää paikalta pois leuka korkealla mutta mahdollisimman nopeasti. Katsoa saa, mutta ei koskea.

Saunan lauteilla ja sängyn alla Aino viettää suurimman osan ajastaan. Jos kissaa ei mistään löydä, on täytynyt vilkaista jokainen nurkka moneen kertaan, sillä Ainon tumman värityksen ansiosta häntä on vaikeaa havaita piiloistansa. Iltaa kohden Aino kiinnostuu ihmisten toiminnasta ja saattaakin parkkeerata itsensä mukavan, muutaman metrin etäisyydelle ihan vain tuijotellakseen sekä ohessa itseään pesten. Liikkuvia ihmisiä Aino juoksee karkuun – neitiä ei kerkeä edes lähestymään kun on jo katti livahtanut turvallisesti piilosilleen.

Ensikotiin saapuessaan Aino söi huonosti, mutta lukuisista ruokavaihtoehdoista ehdottomaksi suosikiksi totesimme jauhelihan. Nykyään neitokainen rouskuttelee mielellään kuivaruokaa ja märkäruokakin passaa, tosin hyytelövalmisteisista ruoista kelpaavat vain hyytelöosuudet ateriaksi. Kertaakaan ei ole ensikodin palvelusväki nähnyt tai kuullut Ainon leikkivän, edes kissakavereiden leikkiyritykset eivät ole saaneet tuotosta aikaiseksi. Hiekkalaatikolla toimitaan siististi: jätökset peitetään nätisti eikä hiekkaakaan kovasti lentele laatikoiden ulkopuolelle.

Öisin Aino seikkailee oikein urakalla. Välillä ensikodin väki herääkin siihen, että Aino temmeltää pitkin tiskipöytiä ja mekastelee saunan lauteilla. Hän myös tuijottelee ikkunoista ulos ja näyttäisi selkeästi pitävän korkeammista tasoista joilla kiivetä sekä seurata turvallisesti korkealta palvelusväen puuhia. Kesyyntymisen kanssa on vielä paljon tehtävää ja Ainon luottamuksen voittamiseksi hän tarvitsisi kodin, jossa riittää erittäin paljon kärsivällisyyttä toimia kissan ehdoilla.

Aino-Tellervo luovutetaan leikattuna, madotettuna, rokotettuna ja sirutettuna. Uudesta kodista olisi hyvä löytyä rauhallinen ja rohkaiseva kissakaveri jos toinenkin, mutta kesyyntymisen ollessa vielä näin vaiheessa ei Ainoa luovuteta kotiin jossa on pieniä lapsia. Neitokainen majailee ensikodissa Tampereen Hatanpäällä.

Lisätietoja ja yhteydenotot: Pauliina/ ppejael [a] gmail.com


***
Luethan Ohjeita kissan ottajalle ennen yhteydenottoa.
Lue myös haastattelukysymykset kissanottajille.
Aikuisen kissan suojamaksu on 120€.
Pennun suojamaksu on 130€.
Kahden kissan suojamaksu on 200€. Lisätietoja

Jaa Facebookissa »

« Takaisin edelliselle sivulle