Leikkaamaton uroskissa voi olla hankala seuralainen kotona

Kun uroskissan leikkaus suoritetaan ajoissa, ei kissa opi merkkaamaan. Kissan leikkaus vähentää merkkailua 85 prosentilla uroskissoista. 60% kissoista tämä muutos tapahtuu saman tien.

Uroskissan virtsan laatu ja haju muuttuu kastroinnin jälkeen. Virtsa muuttuu vähemmän haisevaksi ja monen kissanomistajan mukaan leikattu kissa huolehtii omasta siisteydestään leikkaamattomia paremmin.

Kun leikkautat kissasi, voit ottaa sille kaveriksi myös toista sukupuolta olevan kissan. Uroskissoista 90%:lla vähenee tappelut, joten myös kissoista toisiin tarttuvien tautien FIV ja FELV riski vähenee merkittävästi. Todennäköisyys, että kissasi karkaa kiiman aikana poistuu täysin. Yksinkertaisesti kissallasi on yksi murhe vähemmän mietittävänä.

Maailmassa on jo tarpeeksi kotia etsiviä kissoja, joten voit hyvällä omalla tunnolla varmistaa, ettei sinun lemmikkisi takia niitä tule lisää.

Kissan kastraatio on erittäin turvallinen ja huomaamaton toimenpide. Vain aniharvoin leikkaukseen liittyy komplikaatioita. Kissan leikkauttaminen ei vaikuta kissan kasvuun ja kehitykseen, eikä kissan tarvitse olla täysikasvuinen, jotta sen voisi leikata. Suomessa ei kuitenkaan suosita luovutusikäisen pentukissan leikkausta, sillä rauhoitus ja nukutus on aina rasite nuoren eläimen elimistölle.